Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Examen och betyg

På vuxenutbildningen kan du läsa enstaka kurser och få ett samlat betygsdokument när du är klar. Du kan även läsa för en examen och vi utfärdar två sorters betyg - slutbetyg och gymnasieexamen.

Planera din examen med studie- och yrkesvägledare

Har du ett samlat betygsdokument eller studiebevis? Kontakta studie- och yrkesvägledare för att planera din examen och se vad som gäller för just dig.     

Gymnasieexamen

 

En gymnasieexamen kan antingen vara en yrkesexamen eller en högskoleförberedande examen och består av 2400 poäng. Av dessa måste 2250 poäng vara godkända. Läs mer om gymnasieexamen på webbplatsen för univeristets och högskolerådet

Slutbetyg

 

Ett slutbetyg består utav 2350 poäng där 100 poäng kan vara IG eller F i betyg. 

Regeringen har beslutat om en förordningsändring som innebär att slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning får utfärdas fram till och med den 1 juli 2021 efter beslut om förlängning på grund av coronakrisen.

Slutbetyg från Vuxenutbildningen gäller för dig som har startat dina gymnasiestudier med betygsskalan IG-MVG. Har du dessutom läst kurser efter 1 Juli 2012 kan du få ett slutbetyg som innehåller både betygen IG-MVG och betygen F-A.

Har du ett samlat betygsdokument med betygsskalan IG-MVG behöver du kontakta studie- och yrkesvägledare på Lerums Vuxenutbildning för att se vad som gäller för just dig.     

Mer information om vilka kurser och poäng som måste ingå i ett slutbetyg kan du läsa mer om i bedömningshandboken på UHR:s webbplats.  

Beställa betyg

 

När du läst klart dina kurser hos oss måste du själv begära ut dina betyg. 

Vill du begära ut en examen eller ett slutbetyg kontaktar du studie- och yrkesvägledare. Vill du beställa enstaka betyg i ett samlat betygsdokument beställer du dina betyg under E-tjänster. 

Tänk på att begära ut ditt betyg i god tid. Det tar upp till tre veckor att få betyget utfärdat.

Betygsdatabasen - BEDA

 

Lerums Vuxenutbildning är ansluten till den nationella betytgsdatabasen och vi rapporterar kontinuerligt in betyg till betygsdatabasen BEDA. Vid ansökan till högskolan ska du som söker alltid kontrollera att rätt uppgifter finns på betygsdatabasen och du kan även behöva ladda upp betyg. Läs mer om vad du behöver ladda upp på webbsidan Antagning.se.