Distanskurser

Distanskurser på Lerums vuxenutbildning hålls av Eductus. Kurserna söks via vår e-tjänst och har kontinuerlig antagning under året.

Distansstudier kräver att du har god studievana och bra datorkunskaper, då stor del av handledningen sker via lärplattform. Studierna kan innebära att du även ska skriva prov i skolan.

Du kan endast läsa en distanskurs per tillfälle och du anger start- och slutdatum som du vill studera. 20 poäng per vecka är heltid, 15 poäng i veckan är 75 %, 10 poäng i veckan är 50 % och 5 poäng i veckan är 25 %.

Tänk på att heltid innebär studier på 40 timmar per veckan.

Ansökan till distanskurser öppnar 1/1-18 och kan starta tidigast 15/1 och du behöver lägga in din ansökan minst 14 dagar innan du vill starta för att vi ska hinna med handläggningen.

Distanskurser våren 2018

Hittar du inte din distanskurs i utbudet kan du göra en förfrågan till oss om önskad kurs. Du behöver då skapa dig ett konto i vårt ansökningssystem, bifoga kopior på dina betyg och skriva ett personligt brev till oss.  Brevet kan du maila till: vuxenutbildningen@lerum.se. Därefter kommer vi att meddela dig om det är möjligt att läsa kursen eller inte.