Plattsättare

Plattsättare arbetar med att klä väggar och golv med kakel och klinker. De kan arbeta med nybyggnationer, renoveringar eller ombyggnationer. En stor del av arbetet handlar om att göra ett bra underarbete för ett hållbart resultat. Det behövs också känsla för färg och form.

Plattsättare som arbetar i badrum eller våtutrymme kan ha utbildning via Byggkeramikrådet som är ett branschorgan, men det är inget specifikt krav, även en husägare kan utföra ett sådant arbete efter de regler och bestämmelser som finns. Dina uppdrag som Plattsättare kan vara allt från mindre badrum till stora simhallar. Som Plattsättare är noggrannhet och tålamod en viktig tillgång.

Utbildningen till plattsättare ger dig praktisk färdighet och teoretiska kunskaper i yrket.  I samarbete och med hänsyn till branschens krav BYN, ger vi dig förutsättningar att bli en skicklig plattsättare.

Kurser som ingår är: 

Ansökan laddas hem under rubriken "Ansökan till kurs och utbildning".

Vi har många ansökningar till utbildningen och kan tyvärr inte ta emot flera ansökningar just nu. Vi hoppas att trycket snart lättar och att vi återigen kan öppna ansökan. Så snart detta sker kommer vi att publicera det på hemsidan.