Hotell och konferens

Att arbeta inom hotell och konferens innebär att sätta gästen i fokus. Du ska sträva efter att göra deras vistelse så trevlig som möjligt på anläggningen. Det gäller att vara lyhörd för kunderna och gästernas behov samt önskemål. Under din utbildning kommer du att få lära dig om hur en rums- och konferensbokning görs, hur arbetet genomförs under gästens vistelse tills det att gästen lämnar anläggningen.

Du kommer att möta nya människor från alla världens hörn på ett och samma ställe och finnas där för dem och deras önskemål. Det är en fördel om du har grundkunskaper i engelska och att du är serviceinriktad, snabbtänkt med ett administrativt intresse.

En lärlingsutbildning innebär att minst 70 procent av utbildningen är förlagd på en arbetsplats. Utöver det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), anordnar Lerums vuxenutbildning uppföljning av elevens kunskapsutveckling på företaget, skolförlagd och/eller distans i teorikurser, workshops m.m.

Skolan tillsammans med yrkesläraren gör upp en studieplan som baseras på gymnasiala kurser. Beroende på inriktning, studerar du 1-4 terminer. Utbildningen är CSN berättigad.

Obligatoriska kurser som ingår är:

Ansökan laddas hem under rubriken "Ansökan till kurs och utbildning".