Nyhetsarkiv - Vuxenutbildningen

 1. Restplatser!

  Publiceringsdatum: 2018-03-26 Glas(s)iga byggnader och modern yrkesutbildning? 👌Nu har vi öppet ansökan för eventuella restplatser. Observera att din behörighet för studierna prövas om du formellt saknar behörighet. Utbildningen startar den 1 oktober i år och har undervisning både i Lerum och på distans.  YH-utbildningen till glas- och metallingenjör har skapats av Lerums…

 2. Handledarutbildning för Hovslagare

  Publiceringsdatum: 2018-03-16 Fredag 16 mars- lördag 17 mars går den årliga handledarutbildningen för Hovslagarutbildningen i Lerum av stapeln. Över 70 personer har anmält sig till den eminenta handledarutbildningen med föreläsningar av bland andra Mark Watson och Marc Trussel från England. Av övriga hovslagareliten finns många på plats och blandas med våra studerande under fredagen. Lördagen…

 3. Grön sfi

  Publiceringsdatum: 2018-02-20 Vuxenutbildningen Sfi i Lerum har startat ett miljöprojekt – Grön sfi. Lerums kommun har som mål att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 med fokus på hållbarhet, kreativitet och inflytande. Därför har Lerum sfi startat ett miljöprojekt som innefattar olika miljöteman parallellt med språkundervisningen. Samtidigt som vi utvecklar språket får vi kunskap om t.ex.

 4. Text Foto av: Shutterstock

  Svenska som andraspråk - grund

  Publiceringsdatum: 2018-02-19 Vill du läsa svenska som andraspråk på grundnivå? SVA Grund? Vi har lediga platser på kvällstid för dig som vill läsa svenska som andraspråk på grundnivå. (SVA Grund) Kontakta studievägledare för anmälan.  Jane Beckman, studie- och yrkesvägledare Lerums vuxenutbildning: Välkommen!

 5. vuxenutbildningen Foto av: Avichai

  Studie- och yrkesvägledning

  Publiceringsdatum: 2017-12-14 Studie-och yrkesvägledare Jane Beckman jane.beckman@lerum.se 0302 52 15 16

 6. Lärling murare

  Publiceringsdatum: 2017-10-25 Ansökan till lärling murare har åter öppnat. Vi har fått nya platser att fylla och ni är välkoma in med era ansökningar.

 7. Snickare Foto av: iStockphoto

  Lärling bygg

  Publiceringsdatum: 2017-10-25 Ansökan till lärling byggnadsträarbetare har åter öppnat. Vi har fått nya platser att fylla och ni är välkoma in med era ansökningar.

 8. Sök en yrkesutbildning

  Publiceringsdatum: 2017-10-05 Nu kan du söka en yrkesutbildning i hela GR. I Lerum kan du läsa barnskötarutbildning med språkstöd. Denna utbildning passar dig som läser sfi, och klarar antagningsintervjun. Det finns gott om jobb som barnskötare inom förskolor i Sverige. 

 9. Träffa Glas- och metallingenjörsutbildningen på Nordbyggsmässan

  Publiceringsdatum: 2017-05-16 På Nordbyggmässan 10-13 april i Älvsjö kan du träffa oss som står bakom utbildningen till den nya yrkesrollen Glas- och metallingenjör. Samtidigt kan du ta del av inspiration och nya karriärtankar. Du kan samtala om innehåll, krav och möjligheter i yrkesrollen. Här nedan kan du läsa om glas som modernt material.