Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Aktuellt utbud distanskurs

Distanskurser på Lerums vuxenutbildning hålls av Eductus och NTI skolan. Kurserna söks via vår e-tjänst. Vi har kursstarter var femte vecka.

Att läsa på distans

Distansstudier kräver att du har god studievana och bra datorkunskaper, då stor del av handledningen sker via lärplattform. Provtillfällen på plats i skolan kan förekomma.

När du läser distanskurser läser du en kurs åt gången. Våra aktuella ansökningstider och ansökan hittar du under e-tjänster.

Tänk på att komplettera din ansökan med betyg. Om din ansökan inte är komplett kommer du inte att antas, men du är givetvis välkommen att göra en ny ansökan till en senare kursstart.

Du kan välja studietakt, det är möjligt att studera på 100, 75, 50 eller 25 procent. 20 poäng per vecka motsvarar heltidsstudier, 10 poäng per vecka motsvarar halvtid. Den som läser på heltid förväntas lägga cirka 40 timmar per vecka på sina studier.