Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Erasmus

Lerums Vuxenutbildning är en modern utbildningsanordnare med ett flertal internationella kontakter och utbyten. Vi samverkar med Volvo, SKF och Perstorp med Erasmus, som är ett projekt för Europeisk utbyte. Vi använder oss av den europeiska referensramen för kvalifikationer på svenska (SEQf) och skapar Europass för våra utbildningar.

Inom de yrkesutbildningar som anordnas finns möjlighet både till praktik eller arbetsplatsförlagt lärande APL utomlands, och till övriga internationella utbyten.

Inom Hovslagarutbildningen kan APL göras i England, med sin internationellt höga status inom hovslageri. Ett regelbundet utbyte genom medverkan i nordiska och internationella tävlingar sker. Både 2017 och 2018 års landslag är samtliga lärare från hovslagarutbildningen hos oss. Besök på SM är därför en självklarhet, liksom möjlighet till medverkan i uttagningen till Lärlingslandslaget. 

Inom andra yrkesutbildningar finns möjlighet till APL i andra länder, men där kan förberedelserna kräva en arbetsinsats från dig själv i högre grad.

För dig som vill lära dig ett språk bättre finns ett flertal språkkurser att söka.