Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Praktik Hovslagarutbildningen

För dig som studerande till hovslagare kan delar av din praktik göras i olika länder. Detta finansieras av Erasmus och är kostnadsfritt för dig.

Inom lärlingsprogrammet hos Lerums vuxenutbildning finns det möjlighet att åka på internationell praktik. Just nu erbjuder vi det till våra hovslagarlärlingar. Tanken är att på sikt erbjuda platser till fler inriktningar och använda oss av fler mottagare inom Europa.

Eleverna åker inom EUs finansierade plattform Erasmus+. Resan pågår i omkring 16 dagar. 

Hovslagartradition och yrkesstolthet är starka värden i branschen både i Sverige och utomlands. Eleverna får en unik möjlighet att uppleva yrket på en annan plats än i Sverige och uppleva skillnader och de lokala förutsättningarna. De får erfarenhet och möjlighet att träna sig i yrkesskicklighet, bemötande, planering och språk bland annat.

 Lerums vuxenutbildning samarbetar med internationellt erkända hovslagare som tar emot som handledare. Eleverna får vara med ute i fält men får även personlig handledning i smedjan under vistelsen.