Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Apputvecklare

Utbildningen är till för att förbereda dig som en del av nästa generations Android-utvecklare. I denna kurs kommer du inte bara lära dig grunderna i programmering, utan också ges verktygen, tekniken, teorin och ramverket för att kunna bygga egna högkvalitativa mobilapplikationer.

Information om utbildningen

Utbildningen är väldigt praktiskt lagd, och efter avslutad utbildning, kommer du besitta den kunskapsbas du behöver för att kunna bygga din egen portfölj av mobilappar som en presentation av ditt arbete för dina framtida arbetsgivare och till ditt CV. Kursen kommer lägga stor vikt kring utvecklande och problemlösning av riktiga problem och projekt för att du som nyutexaminerad skall vara så förberedd som möjligt i din framtida yrkeskarriär.

Då du för att lyckas som applikationsutvecklare inte bara behöver kunskaper inom programmering utan också en god förståelse för kommunikation och vikten av teamwork kommer utbildningen också att fokusera på hur du skall arbeta inom grupp och mot uppsatta mål.

Längd 45 veckor

Poäng 940

Kurser som ingår

Orienteringskurs Studieplanering (40p, KGYORI11A )

Programmering 1 (100p, PRRPRR01)

Programmering 2 (100p, PRRPRR02)

Programmering 3 (100p, PRRPRR33)
Datalagring (100p, DAADAT3)

Tillämpad programmering (100p, TIATIL00S)

Webbtjänster (100p, WESWET3)

Kommunikation& Information: 1 (100p, INFINF01)

Kommunikation & Information: Programhantering (100p, INFPRG0)

Entreprenörskap (100p, ENTENR0)

Utbildningen leder till

Efter avslutad kurs kommer du besitta en grundläggande förståelse i programmering och applikationsutveckling, vilket ger en god förberedelse att fortsätta inom branschen webbutveckling, informationsteknik, programmerare, appkonstruktör och utvecklare.

Här kan du läsa om yrket applikationsutvecklare


Här kan du läsa om yrket programmerare

Viktig information

Utbildningen kommer att genomföras på engelska, så för att du på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll ska du behärska engelska språket i tal och skrift. Du bör även ha  goda kunskaper inom matematik och god datorvana.
Inriktningen på utbildningen kommer vara mot Andriod.

Kostnader för eleven

Eventuella kostnader för kurslitteratur och resor kan tillkomma.

Informationsmöte

Du får kallelse till informationsmöte i välkomstbrev som skickas ut efter antagningsbesked.

Kurs- och antagningsbesked

Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl


Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på att din apl-plats kan ligga långt från din bostad.

Apl-perioder

Information rörande Apl kommer att meddelas dig i början av utbildningsstart.