Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Systemtestare

Systemtestare är enligt arbetsförmedlingen an av de mest eftersökta jobben just nu. En systemtestare programmerar, utvärderar, testar och felsöker programvaror. Mjukvaror och operativsystem har tagit en stor plats i vår vardag, redan före Covid-19. Hur vi socialiserar och integrerar, köper mat och kläder, samt till och med hur vi sover påverkas av hur vi använder oss av en mjukvara.

Följaktligen krävs stor kapacitet och säkerhet vad gällande dessa system oavsett om man jobbar i branscher som retail, logistik, läkemedel eller konstruktion. Allt detta kombinerat kräver tillförlitlighet. Detta är ditt jobb som systemtekniker att se till.

Viktig information

Utbildningen kommer att genomföras på engelska med engelskspråkig lärare så för att du på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll ska du behärska engelska språket i tal och skrift. Du bör även ha  goda kunskaper inom matematik och god datorvana. Utbildningen är på heltid och bedrivs i grupp på Lerums Vuxenutbildning eller annan föraviserad plats. All programvara som används i utbildningen är kostnadsfri.

Utbildningen leder till

Utbildningen ger en introduktion i datavetenskap och programutveckling med fokus på mjukvaru- och systemtestning. Kursen är mycket praktiskt lagd med en grundläggande teoretisk utbildning ; och vid avslutad kurs är målet att du som kursdeltagare kunna arbeta som junior systemtestare.

Utbildningen är på engelska för att anpassa kursdeltagaren till branschen.

Kostnader för eleven

Eventuella kostnader för kurslitteratur och resor kan tillkomma.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl


Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder: under vårterminen 2022

Studieperioder

20211025 - 20211231

20220103 - 20220603