Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Glas- och metallingenjör

Vill du arbeta med ett framtidsmaterial i en framtidsbransch? Utbildningen till Glas- och metallingenjör är ny och ger dig kunskap för att arbeta med projekt med glas och metall. Den är framtagen på initiativ från glasbranschen, och genomförs i samråd med arbetslivet i branschen. Utbildningen är på 60 veckor, varav stora delar genomförs på företag.

Glas- och metallingenjör

En glas- och metallingenjör är en projektledare som driver byggprojekt med glaspartier såsom fönster, dörrar och fasader. Du ansvarar för de ekonomiska och tekniska målen. Projektledaren planerar arbete, materiel, personalresurser samt underentreprenörer. Hen håller i kontakter med beställare och är företagets representant vid till exempel byggmöten och besiktningar. Är du en problemlösare som tycker om att kommunicera är detta rollen för dig!

Missade du att ansöka till höstens utbildningsomgång? Nu öppnar vi för sen anmälan i mån av plats.

Vid frågor är du välkommen att ringa Susanne Peterson på 076-129 55 28.

Praktiska delar genomförs ofta på ett i förväg beslutat eller eget valt företag inom branschen. Längst ned ser du vilka företag som tagit fram utbildningen. God möjligheter att tillgodoräkna sig delar av kurser finns för dig med förkunskap inom något ingående område. Då kortas din utbildning.

Kurser i utbildningen

  • Glas- och metallkonstruktioner 50p

  • Byggteknik 25p

  • Examensarbete 10p

  • LIA 1 Verkstad 40p

  • LIA 2 Kontor 60p

  • Projektledning och entreprenadjuridik 65p

  • Yrkesrelaterade IT-verktyg 50p

Behörighet till utbildningen

 

Du som har gymnasieexamen är välkommen att söka. Det finns även andra vägar in till denna utbildning. Läs om behörighet Myndigheten för yrkeshögskolans webbplats.