Om förskolan

Välkommen! Här möts du av barn, föräldrar och pedagoger som samarbetar för att förskolan ska vara en plats att trivas på.

På Björkhyddan inspireras vi av den filosofiska pedagogiken från Reggio Emilia i Italien.

Detta innebär att barnen erbjuds en rik pedagogisk miljö med olika mötesplatser för inlärning och utveckling och en lärande organisation som är öppen för förändring och dialog.

Reggio Emilias pedagogiska filosofi innehåller inga färdiga metoder eller lösningar. Vårt utgångsläge i det pedagogiska arbetet är en grundsyn på barn som innebär att barnen behöver få tillgång till all sin kompetens och stärkas i tron till sin egen förmåga.

Barnen föds med en mängd förmågor, med rätt stöd av vuxna och i samspel med andra barn kan de få tillgång till dem.

Uteleken är en viktig del av barnets motoriska utveckling och hälsa och här har vi både skog och sjö att utforska.

Vi arbetar aktivt med språket och är med i kommunens satsning på Kapprumsbibliotek. Vårt eget bibliotek på torget i Sjövik använder vi regelbundet. Här har vi också vår gemensamma mötesplats där vi tillsammans med övriga förskolor firar exempelvis Förskolans dag.

Som extra språkförstärkare använder vi oss av TAKK.