Miljöhandlingsplan

Miljöhandlingsplan 2012

• För att ständigt utvecklas i vårt arbete med hållbar utveckling behöver vi mer kunskap och eftersträvar fortbildning inom miljö och utomhuspedagogik.
  • Utifrån böcker, film, Earth hour, fair-trade fika och ekologiska matvaror vill vi att barnen ska börja att reflektera kring hållbar utveckling. Vi pedagoger ska skapa goda förutsättningar för att barnen blir medvetna om vilken påverkan vi som människor har på jorden.
  • Samtala med barnen om vad de själva kan påverka för att bidra till en hållbar utveckling. Spara på ritpapper och pappershandukar. Inte ta mer mat än vad som äts upp, minska matavfallet. Spara ström, vatten och att återvinna.
  • Vi går till återvinningstationen varje vecka och för diskussioner om varför vi gör detta. Vi komposterar en del av vårt matavfall, och en del går till tillverkning av biogas.
  • Barnen uppmuntras att plocka skräp i naturen på väg till vår "skol-skog". Skräplockardagen är en årlig aktivitet vi engagerar oss i. Vi arbetar med material från "Håll Sverige rent". Där barnen lär känna Blixtpatrullen som är mijlöhjältar.
  • Vi väcker barnens intresse för hållbar utveckling genom diskussioner och reflektioner.
  • Barnen i vår verksamhet har goda kunskaper kring allemansrätten då vi ofta vistas i skogen och samtalar kring hur vi för oss i skog och mark.
  • Vår handlingsplan bygger på att barnen dagligen ska lära om djur, natur och hållbar utveckling i vår verksamhet.