Gilla! Exklusiv inbjudan till oss föräldrar.

Publiceringsdatum : 2013-10-29

Röselidsskolans Enhetsråd bjuder in till en föreläsning med Lars Andersson: Pedagogik för moderna barn. Varmt välkommen till Gråbo, Röselidsskolans matsal onsdagen den sjätte november kl 18:30-21:00.

Lars Andersson, fd universitetsadjunkt i psykologi och pedagogik, föreläser på skolor och fritidshem runt om i landet. I dagsläget samarbetar han med och föreläser för våra pedagoger på Röselidskolan. Vi i Enhetsrådet fick tips om att även vi föräldrar skulle kunna få ta del av hans kunskaper. Denna föreläsning berikar verkligen varje åhörare.

Det är ett unikt tillfälle att han är här i Gråbo och så här sammanfattar Lars Andersson själv sin föreläsning:

”Modern barndom är annorlunda i förutsättningar och innehåll jämfört med den barndom vuxna har erfarenhet av. Barnuppfostran och relationer till föräldrar och andra vuxna har förändrats liksom relationer mellan barnen i kamratgrupper. Barnens kunskaper om sin värld och källorna till denna kunskap är också en annan än förr. Det ger på många sätt nya förutsättningar för både identitetsutveckling och lärprocesser. Kunskaper och föreställningar om barns utveckling och lärande är på många sätt avgörande för hur vi utformar pedagogiska verksamheter.”

Anmälan görs till ; enhetsradet.roselid@gmail.com

Begränsat antal platser, först till kvarn. Kostnad 50 kr

Det kommer att finnas smörgåsar, fika och kaffe till försäljning

Vi har vid två tillfällen tidigare bjudit in till föreläsning på Röselidskolan.

2012 Jonas Colting - kost, rörelse och hälsa.

2013 Alf B Svensson - ”våga vara förälder”.

Vi är nu mycket glada att kunna presentera höstens föreläsning om moderna barn.

Med att inbjuda till dessa föreläsningar önskar vi skapa en mötesplats för föräldrar på vår skola och i Gråbo. Ett forum som vi tror är eftersökt och skapar en bra grund, sammanhållning och gemenskap både för oss och våra barn.

Glada hälsningar

Team Röselid                                                                         

(Vårt nya namn på föräldragruppen från Enhetsrådet på Röselidskolan)