Handbollsturnering 8 maj

Onsdagen 8 maj arrangerade Östad skola en handbollsturnering för skolans elever. Detta efter ett förslag som kommit fram under ett kamratstödjarmöte.

Kamratstödjarnas förslag om att arrangera en handbollsturnering för skolans trygghetsgrupper blev en succé. Trygghetsgrupperna består av elever ifrån samtliga årskurser, förskoleklass till årskurs 5. Skolans samtliga 10 trygghetsgrupper deltog i turneringen som var indelad i två pass. Ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass.

Under förmiddagspasset spelade fem av trygghetsgrupperna mot varandra medan resterande elever hade halvklasslektion med sina mentorer. Efter lunch bytte eleverna plats med varandra.
Skolans kamratstödjare deltog både som spelare och funktionärer, de satt i sekreteriatet, kontrollerade matchtid och var domare.

Turneringen följde vanliga handbollsregler och de trivselriktlinjer kamratstödjarna under ett möte veckan innan turneringen utformat;
- låta alla i laget ta del av spelet
- hjälpa varandra
- stötta laget man genom att heja, istället för att bua
- svordomar otillåtna

Under matcherna gällde dessa regler och riktlinjer - gula och röda kort fanns beroende på förseelse. Efter varje match räknades samtliga mål samman i sekreteriater, därefter tilldelades ett av lagen ett grönt kort av domarna till det lag som tydligast och mest aktivt praktiserat turneringens trivselriktlinjer.

Vi tackar skolans elever för väl genomförd turnering, elever i årskurs 5 för taget ansvar i trygghetsgrupper och kamratstödjarna för sin insats under turnering.
Slutspel för fyra av trygghetsgrupperna kommer att spelas under Sommaridrottsdagen 5 juni.