Vårluff 30/4

Tisdagen 30 april var det dags för hela Östad skola att bege sig ut på vårluff. Trots ostadigt väder gav sig alla skolans elever och pedagoger av till skogs på avsatt tid 09:00.

Med ryggsäck och för dagen anpassad klädsel traskade vi alla tillsammans iväg ut i det fria. ViaElever från Östad skola på vårluffFoto av: Ann-Marie Appell Gustafsson Lunnebacken och Lugnet gick tåget av elever och pedagoger över Länsväg 190 med stegen styrda emot St Knyk med målet att runda Skalls mosse och avverka de drygt fem kilometerna till fots.
När vi kommit halvvägs runt mossen och stannade till för fika fick vi besök av en efterlängtad gäst; solen som kikade fram.

Elever fikar under vårluffenFoto av: Ann-Marie Appell GustafssonEfter fika och lek i det fria fortsatte färden mot Petersberg och Kyrkvägen som skulle ta oss tillbaka till Östad skola. Efter många tappra steg och friska tag var det med glädje många elever som framåt lunchtid skymtade Östad skola vid horisonten. Detta gav sprudlande energi till ett par redan trötta ben och strax var cirkeln sluten.