Skolmåltid

Östad enhets matlagningskök är det skolkök i Lerums kommun som haft störst ökning av andel ekologiska livsmedel. Denna satsning har uppmärksammats med en nationell utmärkelse!

Information från köket

Kontakta skolmåltid

Therese Tyburek  0302 - 52 21 21

Vi kommer att vara två som jobbar i köket, men just nu är det Ann-Torild Tyburek. Våra tankar och idéer kring maten i skolan kretsar kring hälsa, god och näringsriktig mat samt glada och mätta elever. Vi lägger stor vikt vid att ha en varierande matsedel och en salladsbar med växlande innehåll. Matsedeln finns utlagd på skolans hemsida så att ni som vårdnadshavare enkelt skall kunna se vad som serverats till lunch i skolan. Vår förhoppning är att eleverna skall lära sig att uppskatta maten och dess betydelse för deras välmående samt våga prova nya rätter.

För de barn som går på fritids serveras även frukost och mellanmål.
När det gäller mellanmålet har vissa förändringar genomförts.
Istället för att servera söta krämer med mera som bara innehåller "tomma kalorier", så serverar vi huvudsakligen bröd med pålägg, grönsaker eller frukt och mjölk.
Detta är något barnen mår bättre av och det får dem att hålla sig piggare och orka med eftermiddagen.

För de barn som är i behov av specialkost finns ett särskilt intyg att fylla i. Det är viktigt att ni som vårdnadshavare tar kontakt med köket så att vi får veta vilka behov ert barn har, avseende eventuella allergier, intoleranser eller andra önskemål.

Med vänlig hälsning Therese Tyburek