Skolmåltid

Östad enhets matlagningskök är det skolkök i Lerums kommun som haft störst ökning av andel ekologiska livsmedel. Denna satsning har uppmärksammats med en nationell utmärkelse!

Information från köket

Kontakta skolmåltid 0302 - 52 21 21

Vi som jobbar i köket heter Helena Oscarsson och Therese Tyburek. Våra tankar och idéer kring maten i skolan kretsar kring hälsa, god och näringsriktig mat samt glada och mätta elever. Vi lägger stor vikt vid att ha en varierande matsedel och en salladsbar med växlande innehåll. Matsedeln finns utlagd på skolans hemsida och i appen Skolmaten, så att ni som vårdnadshavare enkelt skall kunna se vad som serverats till lunch i skolan. Vår förhoppning är att eleverna skall lära sig att uppskatta maten och dess betydelse för deras välmående samt våga prova nya rätter. Salladsbuffén är klimatsmart sammansatt utifrån säsongens grönsaker och vi uppmuntrar barnen att provsmaka.

För de barn som går på fritids serveras även frukost och mellanmål.
Istället för att servera söta krämer med mera som bara innehåller "tomma kalorier", så serverar vi huvudsakligen bröd med pålägg, grönsaker eller frukt och mjölk. De dagar som soppa serveras till lunch, är det förstärkt mellanmål som t.ex korv med bröd.
Detta är något barnen mår bättre av och det får dem att hålla sig piggare och orka med eftermiddagen.

För de barn som är i behov av specialkost finns ett särskilt intyg att fylla i. Det är viktigt att ni som vårdnadshavare tar kontakt med köket så att vi får veta vilka behov ert barn har, avseende eventuella allergier, intoleranser eller andra önskemål.

Med vänlig hälsning Helena Oscarsson och Therese Tyburek