RAOUL WALLENBERGS DAG

Publiceringsdatum : 2018-08-22

På Röselidsskolan kommer vi att på olika sätt uppmärksamma Raul Wallenbergs dag den 27 augusti! Delta i Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage.

VARFÖR HEDRAR VI RAOUL WALLENBERG?

Se filmen här om Raoul Wallenberg  https://youtu.be/f7tq1iQOMVk

Den senaste tiden har vi upplevt hur en av världens mäktigaste presidenter får ryggdunk av rasister. Nya fasansfulla terrordåd omskakar världen. Här i Sverige ser vi en skrämmande utveckling där nazister tar plats på våra demokratiska arenor. Det är hög tid att agera.

Den 27 augusti, på Raouls namnsdag, hedras minnet av Raoul Wallenberg som räddade livet på tiotusentals judar under andra världskriget. Denna dag präglas av både hopp och eftertanke. För varje år som går ansluter allt fler av landets 290 kommuner med egna arrangemang. Alla kan vara med och alla kan göra något. Medmänsklighet och civilkurage är alltid viktiga frågor och precis som Raoul kan du, ditt engagemang och dina handlingar göra skillnad. På den här sidan hittar du enkla tips och inspiration kring hur du kan hylla Raoul Wallenbergs minne och fira dagen som både privatperson, kommun och lärare. På vår Sverigekarta kan du se vad som händer nära dig.

Lite inspiration! https://raoulwallenberg.se/

Historia https://raoulwallenberg.se/historia/