Ashoka

Efter en noggrann urvalsprocess har Röselidsskolan i Gråbo blivit först i Skandinavien att bli invald i Ashokas globala nätverk för innovativa skolor.

Här kan du läsa mer om hur och varför Röselidskolan blev invald i det globala nätverket ASHOKA.

 

Utdrag från Ashoka Scandinavia läs mer här. 

 

Ashoka, världens största organisation för samhällsförändring, introducerar ett globalt nätverk av innovativa skolor i Skandinavien och Röselidsskolan Gråbo, i Lerums kommun, är den första skolan att bli invald.

Efter en rigorös urvalsprocess har Röselidsskolan utsetts till Ashokas första ”Changemaker School” i Skandinavien. Röselidsskolan väljs in i ett globalt nätverk som stödjer innovativa skolor som stärker sina elever genom att utrusta dem med grundläggande färdigheter inom empati, kreativitet, ledarskap och lagarbete – så att eleverna lätt kan identifiera och lösa samhällsutmaningar.

Röselidsskolan arbetar innovativt med processtid för eleverna varje dag, där dessa själva får vara med och påverka sitt lärande. Eleverna får kontinuerligt stöd till att förändra och påverka samhället runtomkring dem – och till och med själva skolbyggnaden är byggd och designad för att främja samarbete eleverna emellan. 

Emma Lindgren, Projektledare Changemaker Schools, Ashoka Skandinavien

Länk till ChangmakersYard 

 

Läs mer på Lerums Tidning Det känns väldigt hedrande, säger Lennart Nilsson, rektor på Röselidsskolan.