Sjukanmälan för elever

Vi börjar med sjukanmälningar:

Här kan du skriva ut brev till vårdnadshavare med instruktioner.

Sjukanmälningar skall från vårterminens start ske till ett nytt telefonnummer: 0515-77 70 15 eller via webben www.skola24.se och skall vara anmäld senast klockan 08:20 samma dag. Övrig tid ringer du till ditt barns processledare. Se bifogad telefonlista. Sjukanmälningar görs med inmatning av personnummer och gäller endast för den dagen du ringer. Vid sjukdom i flera dagar ring varje dag eller anmäl via webben.

Vid övrig giltig frånvaro:

Vid frånvaro som avser exempelvis tandläkarbesök, så kallad giltig frånvaro, görs anmälan via webben: www.skola24.se

När du som vårdnadshavare gjort detta kommer det ligga synligt i systemet även för processledaren.

Vid ledighetsansökan:

När det gäller att söka ledigt är det samma rutin som tidigare som gäller.

Blanketten ”ledighetsansökan”(finns att hämta här eller på Lerums hemsida)fylls i och lämnas till processledare.

Vid ogiltig frånvaro:

Om en elev inte dyker upp vid närvarorapportering och inte är anmäld frånvarande klassas det som ogiltig frånvaro. Då kommer vårdnadshavare meddelas via den e-postadress som angivits till skolan. Detta sker senast klockan 09:00 då har du som vårdnadshavare fram till klockan 09:30 på dig att bekräfta denna information, görs enklast med ett klick via den länk som finns med i e-posten. Görs inte detta kommer vi från klockan 09:30 försöka ringa upp dig för att få återkoppling, dock vill vi undvika detta i största mån.

Tanken med det nya systemet är att vi skall få en säkrare hantering av elevnärvaron inom skolan.

Röselid är en av många skolor som börjat med detta och så småningom kommer det användas av alla skolor i Lerums kommun.

Du som vårdnadshavare har också nu tillgång till att få en klar överblick till ditt barns närvaro, vilket setts positivt från vårdnadshavare på andra skolor.

Några punkter vi vill förtydliga:

• Ni meddelar ert barns frånvaro varje dag, senast kl. 08.20. Ni får ett bekräftelse via e-post på er anmälan.
  • Vårdnadshavare lägger själv in föranmäld frånvaro genom att logga in i Skola24.
  • Om ni behöver be om ledigt med kort varsel kontaktas elevens processledare.
  • Vid första tillfället ert barn har ogiltig frånvaro kommer ni meddelas via e-post som skall bekräftas så snart som möjligt.

Röselidsskolan.