Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Vårbild om Stenkulans huvudentré Stenkulan på vinter Kanothajk Stenkulans skolgård och basketplan Stenkulans skolgård med beachvolleyplan

Vi utbildar upplevare, upptäckare, uppfinnare och uppträdare.

Stenkulan är en F-9 skola, uppdelad i två skolenheter, med barn i åldrarna 6-16 år. Vi är även en profilskola med inriktning "Aktiv fritid". Hos oss får du uppleva trygghet och gemenskap i en miljö som stimulerar till lärande. Vårt läge erbjuder en miljö med närhet till allt från skateboardramp till promenader och undervisning i naturreservatet.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Enhetsråd och arbetsenhetsråd

  Nästa enhetsråd samt arbetsenhetsråd är den 26 februari 2020 klockan 18-20 i samlingssalen. Här hittar du kallelse med dagordning .

 2. Anteckningar från enhetsrådet

  Nu finns anteckningar från enhetsrådet den 6 november 2019 ute på vår hemsida. Det senaste protokollet hittar du här och alla anteckningar från tidigare möten hittar du på skolans hemsida under Föräldrainflytande, Arbetsenhetsråd och enhetsråd .

 3. Information om fritidsverksamheten

  Från och med höstterminen 2019 kommer alla elever i Lerums kommun erbjudas möjlighet till fritidshem till och med det år barnet fyller 13 år. Den öppna fritidsverksamheten, fritidsklubben, som alternativ till fritidshem kommer däremot inte längre att erbjudas. Fritidshem bedrivs idag på samtliga grundskolor som har elever i årskurs F-5, och är avgiftsbelagd för de som deltar. I fritidsklubbens…

 4. Ny rektor

  Information om ny rektor: Johanna Wiberg är från och med höstterminens start ny rektor på Stenkulan F-3. Johanna arbetar idag som rektor på Centralskolan i Floda och avslutar sitt arbete där i samband med vårterminens slut.

 5. Anteckningar från enhetsrådet

  Nu finns anteckningar från enhetsrådet den 22 maj 2019 ute på vår hemsida. Det senaste protokollet hittar du här och alla anteckningar från tidigare möten hittar du på skolans hemsida under Föräldrainflytande, Arbetsenhetsråd och enhetsråd.  

 6. Information gällande fritidsgårdsverksamhet

  Information gällande fritidsgårdsverksamhet mars och framåt. Från och med 1 mars 2019 kommer all fritidsgårdsverksamhet för elever på Torp, Rydsbergs och Stenkulan vara på Blå gården. Blå gården ligger precis intill Ica Kvantum i Hulan. För elever på Stenkulan finns även fritidsgården i Floda. https://goo.gl/maps/GTHFST5GD722 Gården är till för dig som går i årskurs 6 till och med första året av…

 7. Skadegörelse på Stenkulan

  Under början av helgen utsattes Stenkulan för skadegörelse, med bland annat ett antal krossade fönster. Undervisning kommer att ske enligt ordinarie schema på måndag den 21 januari. Det kan vara någon grupp elever som kan behöva få undervisning i andra lokaler på skolan. Eleverna går till sina vanliga undervisningslokaler, blir det några ändringar kommer medarbetarna att visa eleverna tillrätta.

 8. Pepparkakshusbygge

  Höstterminen i åk 9 avslutades med pepparkakshusbygge.Ett samarbete mellan teknik och hem- och konsumentkunskap. Här ser ni de fantastiska och kreativa resultaten.

 9. Höstlov

  Vecka 44 var det höstlov och på fritids firades Halloween. Förskoleklassens fritidshem Juvelen pysslade inför Halloweenfesten. Girlangerna blev många och långa!

 10. Regnbågsflagga på Stenkulans skolan

  Regnbågsflagga hela veckan

  I samband med EuroPrideveckan i Göteborg flaggar även Stenkulan för att visa att vi är en skola för alla!