Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Barn på utflykt Foto av: Kristina Kanothajk

Vi utbildar upplevare, upptäckare, uppfinnare och uppträdare.

Stenkulan är en F-9 skola, uppdelad i två skolenheter, med barn i åldrarna 6 -16 år. Vi är även en profilskola med inriktning "Aktiv fritid". Hos oss får du uppleva trygghet och gemenskap i en miljö som stimulerar till lärande. Vårt läge erbjuder en miljö med närhet till allt från skateboardramp till promenader och undervisning i Naturreservatet.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Tyst minut

  På Stenkulan hade vi en samling vid flaggan idag för att hedra minnet av de som drabbades vid terrordådet i Stockholm. Våra rektorer Anna Brandén och David Johansson höll i samlingen.

 2. Enhetsråd

  På onsdag den 1/2 kl. 18.00-20.00 är det Enhetsråd och Arbetsenhetsråd.

 3. Protokoll från Enhetsrådet

  Nu finns protokollet från senaste Enhetsrådet här på hemsidan.

 4. Likabehandlingsplanen

  Här är årets reviderade Likabehandlingsplan Likabehandlingsplan

 5. Nötförbud

  Här kommer en påminnelse om vad som gäller angående nötter med mera på skolan. Utförlig information finns i bifogad fil.

 6. Föräldramöten

  Nu har alla klasser på Stenkulan genomfört höstens föräldramöten. Det har varit positiva träffar med god uppslutning.

 7. Skolstart

  Information om skolstarten höstterminen 2016   Tider för skolstarten den 16 augusti Stora och Lilla Safiren: kl.8.30-13.50 Pärlan: kl.8.30-11.30 Alfabeta: kl.9-11.30 Profilverksamheten: första träningen är den 31 augusti 2016 Läs mer om Profilverksamheten och hur du anmäler dig i länkarna nedan

 8. Förälder och barn

  Välkommen att engagera dig

  På Stenkulans skola finns möjlighet för dig som vårdnadshavara att engagera dig i Enhetsrådet och Arbetsenhetsrådet. Lilla och Stora Safiren har ett Arbetsenhetsråd och Pärlan och Alfabeta har ett Arbetenhetsråd. I Enhetsrådet träffas hela skolan tillsammans. Träffarna är på samma kväll och börjar kl 18.00 - 20.00 i Samlingssalen. Först blir det enhetsråd och sedan delar vi på oss för…

 9. Midsommar

  På fritids tjuvstartade vi midsommarfirandet med lekar och korvgrillning. En del pyssel blev det också som till exempel midsommarstång av pärlplattor.

 10. Skolavslutning

  Det blev en härlig avslutning med mycket sång och musik. Som vanligt lite vemodigt att säga hejdå till våra niondeklassare som nu går vidare med sina liv efter tio år på Stenkulan.  Fantastiska tårtor väntade när vi kom tillbaka från Förbohallen. 

Matsedel v. 17 (24/4-28/4)

Måndag
Lins- och morotssås serveras med pasta
Tisdag
Panerad fisk serveras med kall sås och kokt potatis
Onsdag
Blodpudding / potatisbullar serveras med lingon och keso
Torsdag
Gratinerad pastagratäng med köttfärs
Fredag
Kyckling a la King serveras med bulgur
Nästa vecka