Stora Safiren

Stora Safiren är Stenkulans årskurs 2 och 3 tillsammans med fritidshemmen Ametisten och Bärnstenen. I varje klass arbetar en lärare och en fritidspedagog tillsammans med eleverna för att göra skoldagen lärorik och glädjefylld. Efter skolan fortsätter dagen med roliga, lärorika aktiviteter såväl som avkoppling för barnen på fritidshemmen.

Rutiner för anmälan om frånvaro/ledighet

SCHEMA

Skolavslutningen 10:e juni 2015

Firades med mycket sång och musik, alla skolans elever & lärare m fl och naturligtvis nära och kära till eleverna på skolan.

VÅRLUFFEN 2015

Detta läsår gick Vårluffen till Tullängen i Floda. Vädret var bra även om det var lite blött i markerna. Alla barn och vuxna var nöjda med årets upplägg och visst är det gott med hemmagjord matsäck och lekar efter en längre promenad.

Tillsammansdagen Ht-14

Barngrupp vid stationen om känsel på tillsammansdagen ht-14Foto av: Jenny Sjöberg

Terminens första riktiga höstdag (lite kylslagen) bjöd Pärlan (åk 4-5) på tillsammansdag med 14 olika aktivitetsstationer för eleverna att prova sina förmågor i. Hela klassen hjälptes åt att samla så mycket poäng som möjligt under promenaden runt skolans område. Humöret var på topp och alla presterade sitt allra bästa för klassen. Vi tackar arrengerande Pärlan för en mycket trevlig tillsammansdag

Valtider

I anslutning till Valet den 14:e september pratades det mycket om demokrati och hur/varför man går till val i vårt och andra länder. Barnen bildade också egna partier och gjorde bland annat valaffischer "för att locka väljare" (se affischer i Stora Safirens bildgalleri).

Vårluffen

Fika på lekhusets veranda vårluffen 2014Fika efter vandringen på lekhusets verandaFoto av: Jenny sjöbergÅrets vårluff gick till Lekhuset vid Nääs i Floda. Trots trist väder var humöret och leklusten på topp hela dagen. Kubbspel blandades med hästskokastning, balansgång på lina, fiske vid vattnet och dans mm. Fler bilder finns i Stora Safirens bildgalleri.

Valborgsloppet 2014

Uppvärmning på Stone HillUppvärmningen före start på Stone HillFoto av: Jenny SjöbergVädergudarna var med oss och deltagarna var taggade liksom publiken vilket gjorde årets upplaga till en att minnas! Se gärn fler bilder från eventet i Stora Safirens bildgalleri.

Handbollsturneringen Bästa 2:an & 3:an

Under vecka 47 spelades det handboll i turneringen Bästa 2:an och Bästa 3:an. Alla lag från Stenkulan deltog med entusiasm och glädje vilket resulterade i en bronsplats i Bästa 2:an och en Silverplats i Bästa 3:an. Vi gratulerar alla elever för en fantastisk insats i årets turnering! Se gärna fler bilder i vårt bildgalleri

Turneringen sedd från läktarplatsTurneringen i full gångFoto av: Markus Tjikkom

Forntidsläger

gick av stapeln de sista dagarna innan skolavslutningen för åk 3. Här provades järnsmide, piltillverkning, vedhuggning, bakning av bröd och ägg med öppna elden av nyfikna och energiska 3:or i dagarna två. Djuren på Bergums Fritidslantgård satte extra krydda på lägervistelsen. (se gärna fler bilder från lägret i vårt bildgalleri)

Pil och yxa-tillverkning av flintasten

Cirkus Cirkör med Stora Safiren

Under vecka 20 kom Cirkus Cirkör till Stenkulans skola och eleverna på Stora Safiren fick prova på att göra cirkuskonster tillsammans med dem i Förbohallen. Eleverna fick prova sina talanger i trapetsen, jonglering och att gå på lina mm. Dessa spännande och roliga aktiviteter kan du se mer av i vårt bildgalleri.

Att gå på lina (med lite hjälp) är inte så svårt som man kan tro

• Stora Safiren har bilder från verksamheten i bildgalleriet så titta gärna in där! Vi fyller på med nya bilder allt eftersom. Fliken bildgalleri hittar du längst upp på sidan.