Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Trähusen på Tolleredsskolan Tollered förskola Vägvisare

Välkommen till Tollereds förskola.

Tollered är en tätort i Lerums kommun mellan Göteborg och Alingsås, mellan sjöarna Sävelången och Torskabotten. Här arbetar vi med varje barns bästa i fokus. Vi arbetar med entreprenöriellt lärande i en lärande organisation där både barn och vuxna ska få utvecklas och få möjlighet att vara sitt bästa jag. I Tollered är bruksortens historia levande genom historisk skyltning, uppmärkta vandringsstråk, upprustning av kulturbebyggelse, flera kulturevenemang och mycket mer i byn. Tollereds förskola har namngett avdelningarna Göta, Svea, Dana och Sågen och arbetslagen Spinneriet och Väveriet efter platser i Tollered. “Nyfikenhet och kreativt lärande utvecklar framtidens problemlösare" är vår vision som förskolan och skolan har tagit fram tillsammans för att hålla en röd tråd genom barnens utbildning i Tollered.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Likabehandlingsplan och Årshjul

  Likabehandlingsplan och Årshjul trygghet och trivsel Nu kan du läsa den nya likabehandlingsplanen och tillhörande Årshjul trygghet och trivsel för 2017-2018. Läs här på Om förskolan > Arbetssätt och inflytande > Handlingsplaner.

 2. Systematiskt kvalitétsarbete

  För förskolan och skolan Kan läsas under fliken kvalitét "Nyfikenhet och kreativt lärande utvecklar framtidens problemlösare" Tolleredsskolan och Tollereds förskola Läs här Systematiskt kvalitetsarbete Tolleredsskolan Läsåret 15/16 Läs här Systematiskt kvalitetsarbete förskolan 2016

 3. Flicka i skolmiljö

  Stabilt kunskapsresultat och hög trygghet i kommunens grundskolor

  Lerums kommun ligger på plats 35 i landet när det gäller det sammanvägda kunskapsresultatet i grundskolan. Det visar rapporten Öppna jämförelser i grundskolan, som presenteras av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. - Jag tycker att det är ett jättebra resultat i många delar. Det är ett kvitto på att vi har god kvalitet i våra skolor, säger Karin Persson, verksamhetschef Sektor lärande.