Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Bilpool

Dela en miljöbil med kommunen. I kommunen finns en miljöbilspool med flera miljöbilar som du kan boka och använda. Två av bilarna är tillgängliga dygnet runt och resterande bilar under kvällar efter klockan 17 och helger.

Boka en miljöbil

Innan du bokar behöver du bli medlem i miljöbilpoolen.

Klicka här för att bli medlem i bilpoolen 

Bokning sker sedan via vår leverantörs webbplats och anvisningar om hur du går tillväga för att boka en bil kan du läsa mer om på deras webbplats. 

Klicka här för att boka en bil i bilpoolen 

Vad kostar det att boka en bil?

Aktuella priser för att boka en bil hittar du på webbplatsen för bokning. 

Miljöbilspoolen är ett led i kommunens vision

En av de största utmaningarna Lerum har för att nå ett hållbart samhälle är transportsystemet. Dagens situation innebär att många resor görs med bil, även kortare avstånd. Det får en mängd negativa konsekvenser som trafikproblem med köbildning, hälsoproblem kopplade till stillasittande och en stor förbrukning av fossila bränslen.

Lerums kommun arbetar på olika sätt för att förändra och förbättra sättet som transporter sker på. Bilpoolen vid Bagges torg är en del av detta arbete. Tanken är att bilpoolen ska ge en möjlighet att ha tillgång till bil utan att behöva ha en egen. På så sätt minskar mängden korta bilresor.