Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Parker och lekplatser

Att leka är att lära sig om livet. I sandlådan, skogsdungen och klätterställningen utvecklar vi vår motorik och lär oss att interagera med andra. Upptäckarlust och nyfikenhet är centralt och ska stimuleras av lekplatsens utformning och innehåll.

44 lekplatser i Lerums kommun

I Lerums kommun finns många olika lekplatser, några är små och andra är stora, vissa har många lekredskap och andra har färre och lekplatserna uppmuntrar både till livlig och mer stilla lek. Det finns många olika behov att möta och en lekplats ska vara tillgänglig. Alla ska känna sig välkomna.

Hitta lekplatser

Kom och prova, du kanske hittar en ny favorit. 

Adresser lekplatser

Lekplatserna besiktigas

Varje år besiktigar parkenheten utrustningen på alla lekplatser. Utrustning och det stötdämpande underlaget ska hålla EU-standard. Vi gör även en funktions- och säkerhetskontroll varje kvartal. Utifrån våra kontroller gör vi åtgärder på lekplatserna. Lekredskapen repareras eller byts ut och sandytorna kompletteras. 

Vi vill gärna uppmuntra till lek även under den mörka årstiden och har börjat komplettera lekplatserna med belysning.

Tillgänglighetsanpassade lekplatser

Vi tillgänglighetsanpassar alla nybyggda lekplatser för att alla barn ska kunna vara där och leka. Bland annat är det tydligare färger för barn med nedsatt syn och rutschkanor med gångyta bredvid så att ledsagare kan stödja barnen.

Felanmäl något på en lekplats

Är det något som är trasigt eller något annat som är fel så vill vi gärna att du felanmäler. 

Felanmälan