Parkera din cykel i en cykelbox

Lerums kommun har tagit fram en ny lösning för att erbjuda invånarna säker cykelparkering i form av cykelboxar. De är bokningsbara för de som registrerat sig som användare hos Lerums kommuns kundcenter KomIn.

Syftet med cykelboxarna är att få fler att ta sin cykel till pendlingsstationen och parkera sin cykel i säkert förvar under arbetsdagen. Projektet genomförs tillsammans med Västtrafik.

I dagsläget finns det 25 cykelboxar i kommunens tätorter Lerum och Gråbo. Under ladda hem hittar du en karta över var cykelboxarna finns mer exakt.

Registrera dig

Det är gratis att använda cykelboxarna, bortsett från en depositionsavgift på 200 kronor som tas ut i samband med registreringen. Du registrerar dig som användare på Lerums kommuns kundcenter KomIn i kommunhuset på Bagges Torg, öppettider hittar du under kontakt. Vid registreringen får du skriva på ett avtal som reglerar användningen av cykelboxen.

Så här bokar du

Med hjälp av användaruppgifter som du väljer vid registreringen kan du logga in på följande sida för att boka din cykelbox https://lerum.aptustotal.se/aptusportal

Välj Boka - Ny bokning. Du får sedan välja var du vill boka en cykelbox: Lerums station, Hedlunds backe, Aspedalens station eller Gråbo busstation. Därefter väljer du boxnummer, vecka och datum som du önskar boka. Cykelboxen är bokad från klockan 04:00 till klockan 03:59 nästföljande dag. Man bokar därmed cykelboxen ett helt dygn.

Under ladda hem finns också en manual för hur du bokar.

Hantering av dina personuppgifter

När du bokar en cykelbox innebär det att dina personuppgifter kommer att behandlas av Lerums kommun och användas för att handlägga din bokning. Uppgifterna kommer hanteras i bokningssystemet och i tillämplig mån att vidarebehandlas för arkivändamål i enlighet med svensk arkivlagstiftning. I detta informationsblad kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (EU 2016/679).

Lås upp cykelboxen

Varje cykelbox har en avläsare för den elektroniska nyckel du får i samband med registreringen. När du lägger nyckeln på avläsaren öppnas den box du bokat.
Du kan se vilket box som är upplåst genom att en grön lampa tänds över handtaget. Kör in cykeln i boxen. Cykelboxen låser sig automatiskt när du stänger dörren.

Frågor?

Vid frågor eller synpunkter går det bra att kontakta Lerums kommuns kundcenter KomIn på telefon 0302-52 10 00 eller via e-post kommun@lerum.se.