Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Parkera din cykel i cykelgarage

Lerums kommun har byggt ett cykelgarage vid Floda station. Syftet med garaget är att få fler att ta sin cykel till pendlingsstationen och parkera sin cykel i säkert förvar under arbetsdagen.

 Till skillnad från kommunens cykelboxar, parkerar ni här er cykel i ett gemensamt utrymme med andra registrerade användare. I cykelgaraget behöver ni heller inte boka en plats utan parkerar i mån av plats.

I dagsläget är halva cykelgaraget inrett med cykelställ i två våningar. På så sätt kan kommunen se hur behovet av parkering för specialcyklar, såsom lastcyklar ser ut, innan garaget utrustas fullt ut.

Registrera dig

Det är gratis att använda cykelgaraget. Du registrerar dig som användare via kommunens E-tjänst eller på Lerums kommuns kundcenter KomIn i kommunhuset på Bagges Torg, öppettider hittar du under kontakt. Vid registreringen får du skriva på ett avtal som reglerar användningen av cykelgaraget.

Hantering av dina personuppgifter

När du bokar en cykelbox innebär det att dina personuppgifter kommer att behandlas av Lerums kommun och användas för att handlägga din bokning. Uppgifterna kommer hanteras i bokningssystemet och i tillämplig mån att vidarebehandlas för arkivändamål i enlighet med svensk arkivlagstiftning. I detta informationsblad kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (EU 2016/679).

Lås upp cykelgaraget

När ni registrerat er som användare får ni en nyckelbricka som används för att låsa upp cykelgaraget. Brickan visas för avläsaren vid inpassering, varpå dörren låses upp.

Frågor?

Vid frågor eller synpunkter går det bra att kontakta Lerums kommuns kundcenter KomIn på telefon 0302-52 10 00 eller via e-post kommun@lerum.se.