Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Läsa och låna

För att kunna få låna på biblioteket behöver du ett bibliotekskort. Ditt första bibliotekskort är gratis och fås mot uppvisande av legitimation.

LånekortFoto av: Marie Stenäng Tänk på att ditt bibliotekskort är en personlig värdehandling. Om du skulle förlora ditt kort, hör av dig snarast till biblioteket, så att vi kan spärra det. Det är viktigt, eftersom du är ansvarig för allt som lånas på ditt kort. 
 

Barn och ungdom: 4-17 år

Barn kan få ett eget bibliotekskort vid fyra års ålder. Barn och ungdom (4-17 år) behöver en vårdnadshavares underskrift på ett förbindelsekort. Inga övertids- eller reservationsavgifter tas ut. Däremot är vårdnadshavaren skyldig att ersätta förstörd eller förkommen bok.
 

Låna om dina böcker på Internet!

Du kan själv låna om dina böcker på bibliotekets webbplats. Du kan låna om tre gånger om ingen annan står på kö på boken. Det går även bra att ringa eller skicka e-post för hjälp med omlån.
 

 

Få övertidsvarning via e-post eller SMS

Du kan anmäla dig till vår tjänst övertidsvarning och få påminnelse skickad till dig via e-post eller SMS innan lånetiden går ut.

Här kan du läsa våra fullständiga låneregler.