Växtrum i samarbete med Daglig verksamhet

Växtrum är en av kommunens plattformar där många av kommunens mål kring social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet synliggörs och blir verkstad. Nästa steg är ett samarbete med Daglig verksamhet.

Daglig verksamhet är för dem i yrkesverksam ålder med en funktionsnedsättning. Målsättningen med Daglig verksamhet är att tillsammans skapa meningsfulla aktiviteter som bidrar till ökad livskvalitet och delaktighet i samhället. Nu startar daglig verksamhet trädgårdsarbete i Växtrummen.

- Det här är strålande. Vi kan utföra ett riktigt, konkret och tydligt arbete, vi kan vara utomhus och vi syns ute i samhället. I coronatider är det här helt perfekt, säger stödassistent Lisa Franke.

Även Viktoria, som arbetar på Daglig verksamhet, är nöjd:

- Det här är jätteroligt. Jag älskar blommor.

Växtrummen är ett sätt att visualisera och synliggöra kommunens vision genom engagemang, kunskap, medskapande och inspiration. De färdiga trädgårdarna blir dessutom populära mötesplatser och besöksmål för invånarna och tillresta från hela landet.