Principer vid fördelning av tider i idrottshallar och gymnastiksalar

Principer vid fördelning av tider i idrottshallar och gymnastiksalar Gäller inför schemaläggning säsongen tillsvidare.

• Inomhussäsongen är under perioden 1 augusti – 30 juni.

• Lokalerna är bokningsbara vardagar 16.30 – 22.30, lördag/söndag/helgdag 8.00 – 22.00.
    Ett uthyrningstillfälle är minst 60 minuter.
  • De föreningar som önskar skall i så stor utsträckning som möjligt få sammanhängande tid.
    Fördelningen av tider sker av Sektor lärande/Kultur & Fritid.

Prioritetsordning

Inlämnade önskemål hanteras i följande prioritetsordning;

1. Säsongsbokning (minst 7 månader) för RF-anslutna idrottsföreningar, med verksamhet
    riktad till barn- och ungdomar i åldern 7 – 20 år, som har höst och vår som huvudsaklig
    säsong och inomhusaktiviteter som huvudverksamhet.
  2. Säsongsbokning (minst 7 månader) för övriga föreningar med verksamhet riktad till
    barn- och ungdomar i åldern 7 – 20 år.
  3. Bokningar – del av säsong, av föreningar med verksamhet riktad till barn- och ungdomar
    i åldern 7 – 20 år.
  4. Övriga föreningar.
  5. Privatpersoner, företag och andra organisationer.Kommunen har i enlighet med gällande bokningsregler bokningsföreträde samt rätt att göra avsteg från ovanstående prioriteringsordning då särskilda skäl kan anses föreligga.

Vid bokning av gymnastiksal, mindre än 20x10 meter

Kriterier inom prioritetsgrupp 1-3 är att barn och ungdomar har företräde till tider 16:30 - 19:30 vardagar.

Efter den 1 september, när schemat fastställts, kan bokningsförfrågan avseende lediga tider göras via kommunens hemsida, fri.lerum.se/bokning. Bokningsförfrågan kan även göras hos medborgarkontoret KomIn eller hos Kultur och Fritid.

Matcher, tävlingar och arrangemang

Bokningsönskemål för matcher och tävlingar lämnas in så fort tiderna finns tillgängliga. I första hand ska seriematcher planeras på anvisade helgtider. Bokningsönskemål för arrangemang görs i samband med ansökningen om övriga tider.

Bokningsansökan ska vara inlämnad senast den 15 maj