Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Svar på vanliga frågor

Här finner du svar på vanliga frågor om var, när och hur du kan åka skridskor.

När på året finns tider för skridskoåkning?
Skridskosäsongen för allmänheten pågår normalt sett från höstlovet till och med sportlovet, om vädret tillåter. Vättlehallen erbjuder is till föreningarna från augusti till mitten av april, klockan 08-23. På de naturfrusna isarna och på de plogade sjöisbanorna kan man åka när det finns tillräckligt bra is. 

Varför har ni inte ett schema som man kan skriva ut och ha på kylskåpet?
Vår konstfrusna ishall har ganska hög belastning och inställda tider och ändringar förekommer tyvärr på grund av både tävlingar och driftstörningar. Därför kan man aldrig riktigt lita på ett generellt schema och därför måste man alltid kontrollera de aktuella skridskotiderna innan man ger sig av för att åka skridskor i vår ishall.

Vad kostar det att åka skridsko?
Vardagar under vecka 43 till och med vecka 13 är det gratis om det är ledigt i ishallen, markerat med VITT i schemat. Helger och lov kostar det 30 kronor att åka skridskor under allmänhetens åkning.

Kan man hyra skridskor och hjälm?
Ja, under allmänhetens åkning som är på helger och lov under vecka 43 till och med vecka 8, samt på påsklovet. Skridskor kostar 30 kronor, klubba 10 kronor och hjälm 10 kronor.

I schema ser jag olika skolbokningar, vad betyder det?
Det betyder att ”skolan” bokat tid för sin verksamhet på isen, allmänheten har ej tillträde utan behöver finna annan ledig tid.

I Schema finns rödmarkerade bokningar, vad betyder det?
Rödmarkerade bokningar visar arrangemang/tävling, det kan vara ett publikt arrangemang och då finner du ofta detaljerad info i Lerums Tidning alternativt på arrangörens hemsida.