Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Kultur

Lerum har ett rikt kulturliv. Kultur & Bibliotek erbjuder, tillsammans med kulturföreningar, studieförbund och Kulturskolan, kommuninvånarna ett brett utbud av aktiviteter.

Dergårdsteatern är ett självskrivet kulturcentrum med konserter, teaterföreställningar och traditionell nyårsrevy.

Evenemang

Kulturevenemang annonseras löpande i kommunens digitala evenemangskalender. Länk till den finns under rubriken "Mer info" längst ner på den här sidan. Fyra gånger per år annonseras kulturarrangemang i kommunen i någon av lokaltidningarna. Denna annons kan du också hitta här nedanför under rubriken "Ladda ner".
Tipsa oss gärna om evenemang. För kontakuppgifter, se rubriken "Kontakt" överst.

Boka biljett till evenemang

Klicka här för att boka biljetter till evenemang i Lerum >>

Arrangörslyftet

Kultur i Väst (numera Fövaltningen för kulturutveckling) genomförde under hösten 2019 Arrangörslyftet i Lerums kommun. En undersökning där ett stort antal intervjuer genomfördes med kulturarrangörer i kommunen. Rapport från undersökningen Arrangörslyftet finns att läsa i sin helhet under rubriken "Ladda hem" nedan.

Ljudmagasinet

Ljudmagasinet är en oberoende taltidning som ges ut av Kultur i Väst, som är Västra Götalandsregionens kulturförvaltning. Tidningen riktar sig främst till synskadade, men också till alla som hellre lyssnar än läser. Ljudmagasinet är gratis, kommer ut en gång i månaden och innehåller kultur, aktualiteter, tävlingar, reportage med mera. Du hittar länk till Ljudmagasinet under rubriken "Mer information" nedan.