Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Konst

Konst finns på många platser i Lerums kommun, både inomhus och utomhus. Lerums kommun har en konstsamling på över 1100 verk som är placerade i kommunens verksamheter och lokaler.

Den offentliga konsten kan du möta på torg, skolgårdar och vid äldreboenden - det finns många konstverk att upptäcka runt om i kommunen! Med appen Lerum Live kan du på egen hand konstvandra längs Säveån i Lerums centrala delar. 

I kommunen finns två fasta gallerier. I anslutning till Lerums bibliotek ligger det kommunala Dergårdsgalleriet och på Nääs slottsområde finns Nääs konsthantverks galleri. 

De lokala konstföreningarnas arbete är ett viktigt bidrag till konstlivet i kommunen. Nääs Konsthantverk och Konstvännerna Rosengången driver utställningsverksamhet och det finns två årliga konstrundor där lokala konstnärer öppnar upp sina ateljéer för besökare.

Norsesundsgruppens konstvandring är en del av kulturföreningen Norsesundsgruppens Konst & Kulturs årliga kulturfestival. Konstriket är en konstrunda i Lerum och grannkommunerna Alingsås, Härryda, Mölndal och Partille som arrangeras av föreningen Konstriket.  
Lerums kommun deltar också i regionala konstsamarbeten som ArtScape 2019 och Händelser vid Gotaleden 2021. 

Ladda ner appen Lerum Live till Android 
Ladda ner appen Lerum Live till iPhone