Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Konstföreningar

I Lerum finns flera aktiva konstföreningar med olika inriktningar.

 

Konstvännerna Rosengången

Konstvännerna Rosengången är en konstförening som anordnar fyra konstutställningar per år i Dergårdsgalleriet. Föreningen arrangerar också föredrag och resor.  
Inköp görs av konst som sedan lottas ut bland medlemmarna i slutet av varje år. 

Konstvännerna Rosengångens webbplats

 

Nääs Konsthantverk

Nääs Konsthantverk är beläget i en rik kulturmiljö omgiven av glittrande vatten inom området Nääs Slott. I butiken finns konsthantverk av hög kvalitet från ett trettiotal konstnärer ifrån olika delar av Sverige. Galleriet visar regelbundet utställningar av nutida nordiska konstnärer. Här finns också ett rum för att exponera mer processinriktade utställningar. Verksamheten är konstnärsdriven.

Besöksadress: Mellannääs, Nääs slott, 448 92 Floda 

Nääs Konsthantverks webbplats

 

Konstfabriken i Hedefors

Föreningen är en mötesplats där konstnärer, unga och vuxna, från glada amatörer till proffs, samlas och målar både tillsammans och var och en för sig. Medlemmar hyr ateljéplats i Hedefors Bruk och anordnar konstutställningar, konstkurser, föreläsningar och andra aktiviteter för allmänheten likväl som för medlemmar. Allt som har med konst och kultur att göra! 

Konstfabrikens Instagramkonto

Kontfabrikens Facebooksida

 

Föreningen Konstriket

Föreningen Konstriket arrangerar konstrundan Konstriket. Föreningens medlemmar är konstnärer i kommunerna Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille. De är verksamma inom flera olika områden som fotografi, glaskonst, keramik, måleri, skulptur, textil, smideskonst och smyckekonst. 
Konstnärerna deltar aktivt i konstrundan genom att öppna sina ateljéer eller utställningslokal under de dagar som rundan pågår. Konstnärerna ställer ut i den kommun de har sin verksamhet eller är bosatta i. Föreningen är beroende av att medlemmarna också aktivt deltar i arbetet med samlingsutställningen och med marknadsföring. 

Konstrikets webbplats

 

Norsesundsgruppen Konst & Kultur

Konstgruppen i kulturföreningen Norsesundsgruppen Konst & Kultur vänder sig främst till aktiva konstnärliga utövare i Norsesund med omnejd. Norsesundsgruppens konstvandring startade år 2000 och är sedan 2018 en del av Norsesundsgruppen Konst & Kulturs årliga kulturfestival.  
  
 Norsesundsgruppens webbplats