Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Papperskorgar och skräp

I kommunen finns ungefär 250 papperskorgar och hundlatriner. De töms ungefär en gång i veckan men på vissa platser töms de så ofta som varje dag.

Papperskorgarna finns för att skräp inte ska hamna i vår gemensamma utemiljö. Om du ser en papperskorg som är trasig eller behöver tömmas, felanmäler du det på "Hjälp oss att bli bättre" som du finner under "Kontakta oss" längst ner på varje webbsida.

Håll Lerum rent

SortifySortify Foto av: Inger Gauffin Lerum ser så mycket trevligare ut om det inte ligger skräp överallt. Lerums kommun strävar mot ett hållbart samhälle i enlighet med Vision 2025, därför ska helst skräp sorteras för att återvinnas. Möjlighet att sortera sitt skräp i fyra olika fack finns bland annat i centrala Lerum, Nyebroparken och Aluddenparken samt i Sjövik. Skräp som läggs i våra vanliga, gemensamma skräpkorgar förbränns och bidrar till uppvärmningen via fjärrvärmen.

På ett antal platser i kommunen, bland annat i Nyebroparken, aktivitetsparken i Gråbo och vid kommunala badplatser med mera finns särskilda behållare där du kan slänga din engångsgrill.

En papperskorg anpassad för offentlig miljö kostar mellan 5 000 och 10 000 kronor - var rädd om den.