Ung i kommunen

Lerums kommun erbjuder unga Lerumsbor en rik och kreativ fritid inom friluftsliv, idrott och kultur. Lerum har ett brett föreningsutbud där vi hoppas att du känner att du kan vara delaktig och påverka verksamheten.

Barn- och ungdomskultur

Kultur & Fritid arrangerar barn- och familjeföreställningar på olika platser i kommunen. Kultur & Fritid ordnar även konserter, evenemang och happenings som riktar sig speciellt till ungdomar och unga vuxna.

Alla dessa evenemang, föreställningar och konserter annonseras i Lerums Tidning samt i Evenemangskalendern.

Klicka här för att se i Evenemangskalendern.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna vänder sig till ungdomar från och med årskurs 6 till årskurs 1 på gymnasiet. Öppettiderna varierar mellan fritidsgårdarna. Här kan du träffa kompisar, spela spel, gå på filmkvällar och mycket annat. Öppettiderna varierar mellan fritidsgårdarna. Fritidsgårdarna i Lerum och Stenkullen drivs av ett personalkooperativ, Kreativ Fritid.

Klicka här för att se när Lerums kommuns sex fritidsgårdar har öppet.

Föreningar

Från LAN till innebandy - Lerums kommuns föreningsliv kan uppvisa en mångfald av aktiviteter - varje dag.

Vi kan även ge lite tips och råd om hur man själv kan starta en förening eller söka bidrag till olika arrangemang eller tävlingar. Se Föreningstips i vänstermenyn.

Klicka här för att gå till Lerums kommuns föreningsregister.

Bidrag till kulturprojekt

Har du ett kulturprojekt som du vill genomföra men saknar pengar till det? Då kan du söka bidrag från kommunen. Det kan till exempel gälla en spelning, teater, en dansföreställning eller något helt annat.

Regler, ansökning- och redovisningsblankett hittar du här:

Klicka här för regler för bidrag till enskilda kulturprojekt - för enskilda, grupper och nätverk

Klicka här för ansökan om bidrag till enskilda kulturprojekt - för enskilda, grupper och nätverk

Klicka här för redovisning av enskilda kulturprojekt - för enskilda, grupper och nätverk

Kulturskolan

Kulturskolan i Lerum finns till för dig, som drömmer om att utveckla din fantasi, kreativitet och ditt kunnande! Enskilt och/eller tillsammans med andra elever vill Kulturskolan erbjuda dig härliga upplevelser inom kulturens områden.

Klicka här för att gå till Kulturskolan.