Barnfestivalen

Den 11 september genomfördes barnfestivalen för fjärde året! Våra 60 olika aktivitetsstationer lockade nästan 8000 besökare. Detta är fantastiskt. Allt flöt på bra och vädret blev bara bättre och bättre.

Illustration av en uggla med ballonger.

Vi klarade oss utan några incidenter vilket är nästan otroligt med ett så stort event och så många barn. Nu börjar vi redan titta på nästa år och har fått en massa idéer för att kunna göra Barnfestivalen ännu bättre och ännu roligare. Nästa år är det dessutom 5-årsjubileum. Vi ber er också att redan nu boka in 10 september 2017.

Barnfestivalen på Nääs handlar om att uppmuntra barn till hälsosamma aktiviteter inom kultur och hälsa. Den handlar även om att förmedla vikten av att komma i kontakt med kultur i ett hälsoperspektiv, där också miljöfrågorna har ett stort inslag. Under festivalen kan barnen prova på ett stort antal olika aktiviteter och det erbjuds även ett fint scenprogram.

Området kring Nääs Slott är med sitt natursköna läge och kulturhistoriskt intressanta byggnader en perfekt arena för festivalen.

Barnfestivalen arrangeras av Lerums kommun, Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Nääs slott. Samverkan sker också med olika kulturföreningar, myndigheter, barnorganisationer och lokala företag.