Barnfestivalen fem år

Hipp hipp hurra! I år firar Barnfestivalen fem år. Fira det med oss söndagen den 10 september på Nääs. Vi har ett fullspäckat program med massor av roliga aktiviteter.

Illustration av en uggla med ballonger.

Bland annat kommer vi gästas av Babblarna; Bobbo, Doddo, Diddi, Babba och Dadda. Varieté Vagant, Studio Äpple Päppel och mycket mer. Öppettider för samtliga aktiviteter är klockan 11-17. Scenprogram, workshops och prova på aktiviteter är gratis för alla barn.

Hela programmet läggs upp här inom kort. Den 28 augusti kommer alla i Lerums kommun också få en barnfestivalbilaga hem i brevlådan. Bilagan kommer också att finnas på biblioteken i Lerum och KomIn, Lerums kundcenter.

Ett hållbart evenemang

Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun 2025. Barnfestivalen är en del i att nå det målet. Självklart tycker vi! Barnfestivalen är ett stort evenemang och vi tänker hållbart i alla delar, som materialval, transporter och mat.

Barnfestivalen jobbar för långsiktig hållbarhet, ekologisk, ekonomiskt, socialt. Vi vill att medarbetare, besökare, deltagare, samarbetspartners och sponsorer arbetar hållbart genom sina val av utbud, produkter, transporter med mera. Vi vill att du som besökare och deltagare ska inspireras till ett hållbart tänkande. Därför har vi valt att lyfta fram hälsosamma fritids- och kulturaktiviteter.

Vi har också valt att stödja lokala organisationer och verksamheter för att stärka den sociala hållbarheten. Program­punkterna har valts för att stärka det lokala förenings-och kulturlivet. Kulturaktörer och etablerade kulturinstitutioner medverkar också på Barnfestivalen.

Varmt välkomna att fira denna dag med oss!
Johan Eklund, Lisa Nauclér och Gustav Eklund

Mer information