Mat och dryck på Barnfestivalen

Maten på barnfestivalen är ekologisk och närproducerad så långt det är möjligt.

Barnfestivalen serverar bara ekologiskt kaffe, te,  mjölk och socker. Här finns ekologiska maträtter och en hel del vegetariskt. Tallrikar, bestick, muggar med mera är miljömärkta och återvinningsbara. Vi säljer inget vanligt vatten på barnfestivalen utan har ur miljösynpunkt valt att ställa ut vattentankar på området där du kan fylla din vattenflaska. Har du ingen flaska kommer Sparbanken att dela ut så långt lagret räcker. Fisk och skaldjur ska vara miljömärkta enligt MSC, KRAV eller finnas på WWF:s gröna lista. Allt för att vår miljö ska må bättre. Självklart tycker vi!

Mat/Food trucks utanför Lekhuset

Swedish Taco
Swedish Taco från Lerum finns på plats och serverar oemotståndliga Tacos med hemmagjorda såser och kreativa toppings. Fräsch och nyttig mat som passar alla åldrar, där fokus ligger på kvalitet, presentation och närproducerat.

Kombe
Kombe är en Koreansk Food Truck med ambitionen att sprida den koreanska matkulturen i Sverige. Fokusen ligger på mat som bidrar till en god hälsa utan att kompromissa med smakerna. Maten lagas helt utan konserveringsmedel, färgämnen eller smaktillsatser. De mesta i trucken är även gluten och laktosfritt.

Kaffexpresso
 Denna mintgröna coffe-truck med rötterna i Lerum kommer såklart att finnas på plats under festivalen och förgylla smaklökarna för alla kaffeälskare. Dom erbjuder ekologiskt, fairtrade och lokalrostat kaffe i världsklass och även självklart något för att mätta stora som små magar. Vad sägs om en glass helt utan tillsatser? En rykande het toast? Nybakade bullar? Välkommen till kaffexpresso för ett leende och en ljuvlig fika.

Mat/Food trucks Källnääs

Jernbruket
Här hittar du goda burgare både vanliga och vegetariska. Eko och närproducerat såklart!

Thai take away Sawwadee
Här köper du thaimat till liten som stor.

TIKKA ROTI Food truck
Indiskmat för stora och små. Vegetarsikt alternativ finns.

Nääs Konsthantverkscafé  
Här kan du köpa goda smörgåsar, kakor, bullar, glass och enklare maträtter. Till dom små finns pannkakor och andra godsaker. Varmt välkomna!

Mat uppe vid Slottet

Nääs slottscafé och restaurang  om vädret tillåter.  
Kom och njut av uteserveringen vid Nääs slottscafé och restaurang. Här kan du köpa enklare fika, dricka, korv med bröd.


Nääs slottskafé & restaurang
Erbjuder goda enklare rätter och fika i en underbar Slottsmiljö. De erbjuder även en familjebuffé med kött från Lammet och bonden, köttbullar, nötstek, ekologiska rätter och vegetariska alternativ. Buffén kostar 169:- för vuxen och 65:- för barn och kan förbokas på 0302-318 49.