Mat och dryck på Barnfestivalen

Maten på barnfestivalen är ekologisk och närproducerad så långt det är möjligt.

Barnfestivalen serverar bara ekologiskt kaffe, te,  mjölk och socker. Här finns ekologiska maträtter och en hel del vegetariskt. Tallrikar, bestick, muggar med mera är miljömärkta och återvinningsbara. Vi säljer inget vanligt vatten på barnfestivalen utan har ur miljösynpunkt valt att ställa ut vattentankar på området där du kan fylla din vattenflaska. Har du ingen flaska kommer Sparbanken att dela ut så långt lagret räcker. Fisk och skaldjur ska vara miljömärkta enligt MSC, KRAV eller finnas på WWF:s gröna lista. Allt för att vår miljö ska må bättre. Självklart tycker vi!

Nääs Konsthantverks kafé

Här kan du köpa goda smörgåsar, kakor, bullar, glass och enklare maträtter. Till dom små finns pannkakor och andra godsaker. Varmt välkomna!

Food trucks Källnääs

A taste of britain

Fish and chips för stora och små

Jernbruket

Här hittar du goda burgare både vanliga och vegetariska. Eko och närproducerat såklart!

Tikka Roti

Indiskmat för stora och små. Vegetariskt alternativ finns.

Vänhem

Café Vänkretsen

Här köper du enklare fika så som mackor, bullar, kaffe och festis. Här kan du sitta både inne eller om vädret tillåter.

Food trucks utanför slöjdseminariet

Swedish tacos

Här kan du njuta av en taco wrap eller en taco bowl, gjorda med hemmagjorda såser och kreativa toppings.

Osterian

Stekosterian är ett egenbyggt torp på två hjul. Vi erbjuder vår tolkning av den perfekta Halloumi-burgaren med högst fokus på vår egengjorda Filloumi.

Unossons Charkuteri

Grillmeny, alternativ meny om grillförbud ej hävs.

Food trucks utanför Lekhuset

Swedish Taco

Swedish Taco från Lerum finns på plats och serverar oemotståndliga Tacos med hemmagjorda såser och kreativa toppings. Fräsch och nyttig mat som passar alla åldrar, där fokus ligger på kvalitet, presentation och närproducerat.

Kombe

Kombe är en Koreansk Food Truck med ambitionen att sprida den koreanska matkulturen i Sverige. Fokusen ligger på mat som bidrar till en god hälsa utan att kompromissa med smakerna. Maten lagas helt utan konserveringsmedel, färgämnen eller smaktillsatser. De mesta i trucken är även gluten och laktosfritt

Kaffexpresso

Denna mintgröna coffe-truck med rötterna i Lerum kommer såklart att finnas på plats under festivalen och förgylla smaklökarna för alla kaffeälskare. Dom erbjuder ekologiskt, fairtrade och lokalrostat kaffe i världsklass och även självklart något för att mätta stora som små magar. Vad sägs om en glass helt utan tillsatser? En rykande het toast? Nybakade bullar? Välkommen till kaffexpresso för ett leende och en ljuvlig fika.