Programmet för Barnfestivalen 2018

Programmet är under uppbyggnad och vi fyller på kontinuerligt. Har ni frågor kring programmet, tveka inte på att kontakta oss via mail barnfestivalen@lerum.se.

Öppettider för samtliga aktiviteter är kl. 11-16. Scenprogram, workshops och prova på aktiviteter är gratis för alla barn!
Varmt välkomna!

Akter på Salomonscenen 2018

 

Varietet Vagant

När det blir Barnfestival på Nääs dyker naturligtvis det kringresande sällskapet Varieté Vagant upp! Hanna Vagant, Jon Halvar och Caligari kommer bjuda på familjeföreställning där jonglering, musik och magi blandas med skratt och applåder.

Som om inte detta vore nog kommer dessutom varietésällskapet sprida ut sig på området för att spela flera kortare ”popupp”-föreställningar: Hanna Vagant packar upp sin väska där det får plats en hel teater med skådespelare och allt, Jon Halvar kommer trolla med kort och ringar och Caligari kommer att visa er sin livsfarliga jongleringsföreställning med sablar, knivar och en hel del hackad morot!

Jag är här nu

Stora Lilla bor med sin mamma. Mamma är den stora och Stora Lilla är den lilla - oftast... Men vad betyder stor? Och vad betyder liten? Ibland känner jag mig stor och ibland liten. Är jag liten eller stor? Hur länge är man liten? Går det över när man blir stor? Så undrar föreställningens huvudperson Stora lilla… Med livemusik, humor och varmt omfamnad av de stora frågorna i livet möter vi denna lilla familj mitt i vardagen. En musikföreställning om att vara stor eller liten, ta om hand eller tas om hand. Om det stora i det lilla. Om ömhet, styrka, stordåd och om att få var liten -och stor!

 

Akter i Lekhuset  

 

GAO - SOUND DE BARNFESTIVALEN. EN INTERAKTIV OCH KREATIV MUSIKFÖRESTÄLLNING MED FOKUS PÅ BARNENS SKAPANDE

GAO har tagit fram denna fantastiska interaktiva musikföreställning för att tillsammans utforska instrumentens ljud och hur de sätts samman till en orkester.. Syftet är att ge dem en rik och spännande upplevelse inne i musikens värld och genom interaktiva moment låta dem vara delaktiga i skapandet av musik med en hel orkester, bestående av 30 musiker, till sin disposition. 

 

Program i Vänhem

 

Studio äpple päppel

Workshop i papper där vi skapar olika maskeradmaskerna ihop med, Erika och Frida.

Mathivation 

Elever lär elever matematik i "inte-fatta-kursen".

För att bli stark krävs träning. Du måste gå ut över gränsen, testa, göra fel, inte fatta. Barnen lär sig att känna sig mer trygga i ett vilset tillstånd och de får känna på hur det är att studera på högskolan.  

Solidariskt kylskåp

Solidariskt Kylskåp har varit på plats hela dagen och tagit emot mat som behöver räddas för att Barnfestivalens gäster inte skulle ätit upp dem själva. Som avslutning bjuder de på Räddad Smoothie från alla barnens grönsaker och frukter som de samlat in under dagen på Barnfestivalen! Projektet handlar om att skapa en infrastruktur och en delande/kollaborativ ekonomi kring livsmedel som är lämplig för konsumtion men som vanligtvis ändå slängs i soptunnan. Med Solidariskt Kylskåp kan vi minska matsvinnet samtidigt som vi gör det lättare för dem som inte har råd med mat eller dem som helt enkelt bryr sig om att skapa ett hållbart samhälle med mindre slöseri.

Kulturskolan