Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Boka lokal och anläggningar

Innebandy, kalas eller odla potatis? De lokaler som Lerums kommun hyr ut kan hyras via Lerums kommuns kundcenter, KomIn på Bagges torg, telefon 0302- 52 10 00. Idrottshallar, gymnastiksalar och samlingssalar kan även bokas via kommunens bokningssystem FRI för fritidslokaler. Läs mer under mer information längst ner på sidan.

Webb-bokning via Fri

I Fri kan du skicka bokningsförfrågan för de flesta gymnastiksalarna, idrottshallarna, fotbollsplanerna och andra fritidslokaler i kommunen.  

Du som hyr en lokal av kommunen ansvarar för att följa de regler som gäller avseende förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer. På Polisens webbsida finner du information om vad som är tillåtet och vad som inte är det. Det är alltid du som hyr kommunens anläggning och arrangerar tillställningen eller sammankomsten som ansvarar för att hålla dig uppdaterad, och följa, vid var tid gällande regler.

Polisen har möjlighet att ställa in eller upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som hålls i strid med regeringens meddelade förbud. Om anordnare bryter mot förbudet kan denne dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.
Klicka här för att läsa vad som gäller innan du bokar. 

Idrottshallar och gymnastiksalar

Du kan se bokningsläget och göra en bokningsförfrågan i Fri.
Klicka här för att komma till bokningsprogrammet.
 

Novahallen i Floda

Novahallen erbjuder en idrottshall och två konstgräsplaner.
Du kan se bokningsläget och göra en bokningsförfrågan i Fri, Det går även att ringa Floda Nova som sköter hallen 0302-364 85.
 

Förbohallen, idrottshall i Stenkullen

Hallen används av Baltichov och Lerum Friidrott. Kan även hyras. Bokningsförfrågan kan göras i Fri.  Det går även att kontakta Baltichovs kansli genom att skicka e-post till IK Baltichovs kansli.
 

Möten, föreläsning eller konferens

Torpskolans Aula, Parasollens restaurang, Stenkulans samlingssal med pentry samt Ljungviksskolans matsal kan du boka i bokningsprogrammet Fri.

 

Samlingssalar

Floda lada hyrs ut av kommunen för möten, sammankomster, fest och kalas. Kontakta kundcenter KomIn för mer information; kommun@lerum.se eller 0302-52 10 00.
 

Ishallen

När det är allmänhetens åkning kan både barn och vuxna åka skridskor i ishallen. 
Skolor gör förfrågan om tider i FRI. 
Om du vill kontakta personalen i ishallen är telefonnumret 0302-52 19 12 
 

Friidrottsarenan Stonehill IP

Den ägs av kommunen och hyrs av Lerum Friidrott, som ansvarar för uthyrning i andra hand. När föreningen inte har egen träning, kan grupper och lag boka in sig för träning. Alla medborgare kan också bedriva individuell träning kostnadsfritt när det är ledigt. Var rädd om anläggningen.

 

Odlingslotter

Vid Aspen strax väster om Aspedalens station finns odlingslotter att hyra. De kostar 175 kronor styck och du kontaktar kundcenter KomIn om du är intresserad.