Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Lerums bibliotek

Välkommen till biblioteken i Lerums kommun

Våra bibliotek i Lerum, Floda, Gråbo, Sjövik och Tollered är självklara mötesplatser dit alla är välkomna. Här finns plats för avkoppling och läsning, liksom för inspiration, diskussion och bildning. På biblioteken hittar du många olika aktiviteter som författarsamtal, teknikhjälp, barnteater och mycket mer. Många av bibliotekens tjänster kan du dessutom enkelt komma åt med ett klick hemifrån.

Biblioteken i Floda, Gråbo och Sjövik är meröppna. Det betyder att du kan skriva på ett godkännande för att få använda biblioteket även när personalen inte är där. Kontakta biblioteket för att få veta mer.

Biblioteken i Lerum arbetar utifrån en biblioteksplan som godkänts av politikerna i kommunen. Arbetet inom kultur- och biblioteksverksamheten följs också upp årligen i en verksamhetsrapport som godkänns av lärandeutskottet.

Biblioteksplanen kan du läsa här:
Biblioteksplan för Lerums kommun 2019-2022

Verksamhetsrapporten kan du läsa här:
Särskild verksamhetsuppföljning för Kultur och Bibliotek 2020

Biblioteken i Lerum har också en egen webbplats. Där hittar du hela vårt utbud av litteratur, kulturevenemang och andra tips. Fälj länken för att komma dit: Bibliotekets webbplats