Lovaktiviteter

Lerums kommun erbjuder lovprogram under sportlovet, påsklovet, sommarlovet, läslovet och vinterlovet. Alla aktiviteter är kostnadsfria och erbjuds alla barn och unga 6-15 år som är bosatta i Lerums kommun.

Anmälning, då det behövs, sker via webbformulär - se rubriker i menyn. Har du problem med att komma in på formuläret - prova en annan webbläsare (Explorer, Chrome, Firefox etcetera). Hela programmet finner du här nedan för att läsa eller ladda ned.

Bio och teater är trevligt att gå på, liten som stor. Men ibland är det skönt att ha med sig en vuxen. Sommarlovsaktiviteterna är gratis för dig som är 6-15 år. Medföljande vuxen får betala en liten slant om de följer med på bio eller teater. Det framgår när du anmäler dig via formuläret.

Varför kostnadsfritt?

Regeringen har avsatt 250 miljoner kronor per år under en treårsperiod (2018-2020) för att kommunerna ska skapa kostnadsfria aktiviteter under skolloven. Satsningen sker utöver den redan befintliga sommarslovssatsningen på 200 miljoner kronor per år som löper 2016-2019. Lerums kommun har fått cirka en miljon kronor 2018 för att skapa kostnadsfria aktiviteter under sportlovet, påsklovet, sommarlovet, läslovet och jullovet.

GDPR och personlig information

Lerums kommun kan närvara vid aktiviteter för att fotografera verksamheterna. Alla som medverkar har möjlighet att undanbe sig att bli fotograferade. Alla deltagare kan även när som helst, efter samtycke, begära att information och foton kan raderas. I alla anmälningsformulär ställs denna fråga. Nedan finns även samtyckesblankett och information om insamling av personliga uppgifter. 

Klicka här för att läsa mer om GDPR.