Påsklov 2019

Nu har Påsklovsprogrammet kommit. Kika igenom programmet och anmäl dig gärna till de aktiviteter som kräver anmälan.

Här är lite tips om vad du kan göra under påsklovet (Påskolvsansvariga Lisa Nauclér besökte lokalradion):

https://soundcloud.com/radio-pe20/190411-lisa-naucler?in=radio-pe20/sets/intervjuer-jan-jul-2019

Anmälningsformulär till respektive aktivitet finner du i menyn. Programmet finns även som bifogat dokument och på visitlerum.se.
Läs mer vad som händer i Påskveckan här.

Program Påsklovet 2019

Påsklovsbad och gofika på Öijared Resort

Under påsklovet kan ni komma ut till oss på Öijared Resort och njuta av vår pool och relaxavdelning. Efter badet finns det möjlighet till fika i vårt café. Inträde. Vuxen 150 kronor, barn 3 - 12 år 75 kronor i målsmans sällskap.
Läs mer här. 
Arrangör: Öijared Resort. 

Vattenpalatset

Ta en hisnande färd i en av våra vattenrutschbanor eller glid med i utepoolens virvelkanal! Välj den äventyrliga simturen genom vattenkaskader och gejsrar för att kika vad som döljer sig bakom vattenfallet. 25-metersbassängen är både för motionären och för den som vill leka. Där finns roliga flytleksaker att klättra på och startpallar att hoppa från. Champagnepoolen är lagom varm för babysimmarna men uppskattad av gammal som ung då den håller 34 grader och bubblar små mjuka bubblor.

Läs mer här. 
Arrangör: vattenpalatset

 

Måndag

 

15 april – Tors. 18 april Tipspromenad ”Värsta bästa nätet”

För barn och unga 9 år – 15 år. Var med i bibliotekets kluriga tipspromenad om nätsäkerhet. Hur smart är du på nätet i chattar, spel och på sociala medier och vad säger lagen? Frågorna utgår från nätexperten Maria Dufvas bok ”Värsta bästa nätet”. De med flest rätt svar har chansen att vinna boken + biobiljett. Lycka till! Lerums bibliotek, Floda bibliotek, Gråbo bibliotek, här kan du läsa hur biblioteket är öppet under påsklovet
Arrangör. Kultur och Bibliotek

 

15 april Prova-på golf med Öijareds GK

Plats: Öijared Driving Range

Tid: 10-12. Ålder: 9-15 år. Aktiviteten är gratis och inga förkunskaper krävs. Klubbor och bollar finns på plats. Anmläan krävs - se i menyn. Kontakt: Pia Evertsson 0709-55 04 65.
Arrangör: Öijareds GK

 

15 april - Bee-bot-programmering

Floda bibliotek, Drop-in klockan 13.30-15.30. För dig 6-10 år. Kom och programmera våra bee-botar, så att de kan lösa olika uppdrag.
Arrangör: Kultur och bibliotek.

 

Tisdag

 

16 april - Påskpyssel

Floda bibliotek, Drop-in klockan 13.30-15.30. Biblioteket dukar upp pysselbordet med påsk-tema så kom och pyssla något fint. Kom gärna utklädd om du vill! Ingen åldersgräns.
Arrangör: Kultur och bibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan.

 

16 april - Fifa-spel på biblioteket

Från 10-15 år. Ingen föranmälan.
Lerums bibliotek, klockan 13-15. Kom till biblioteket och spela FIFA! Utmana en kompis, en kusin eller någon du inte känner på fotbollsmatch.
Arrangör: Kultur och bibliotek. 

 

16 april Påsklovsbio – Dumbo Familj, Äventyr

Tollereds biograf folketsbio klockan 15.

Biljetter bokar du här!

I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner.

Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

Regi: Tim Burton. Skådespelare: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito.
Arrangör: Tollereds biograf - Folkets bio.

 

Onsdag

 

17 april och torsdag 18 april Prova på skytte

Plats: Under Knappekullasgymnastiksal. Parkering finns på baksidan vid konstgräset. Tid: 17.30–20. Kostnad 40 kronor /30 skott. Prova på skytte ihop med Lerums ungdomsskytteklubb. Inga förkunskaper kärvs. För dig från 10 år. Läs mer om skytte här! eller ring 0733-80 44 24.
Arrangör: Lerums ungdomsskytteförening.

 

17 april ”Kod: Orestes-dag” med kodknäckning och författarbesök av Maria Engstrand

Lerums bibliotek klockan 10–16. Maria Engstrand har skrivit boken Kod: Orestes, en spännande bok för dig ca 9-12 år, som bland annat utspelas på Lerums bibliotek! Kom och träffa Maria och hör henne berätta om sitt skrivande. Lerums bibliotek kl. 15. Begränsat antal platser, anäml dig via formulär - se i menyn. Under dagen kan du också testa att göra din egen oknäckbara kod och vara med på andra aktiviteter kring Kod: Orestes.
Arrangör: Kultur och Bibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan

 

Torsdag

 

18 april – Påskpyssel

Lerums bibliotek, Drop-in klockan 10-12. Biblioteket dukar upp pysselbordet med påsk-tema så kom och pyssla något fint. Kom gärna utklädd om du vill! Ingen åldersgräns. Arrangör: Kultur och bibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan. 

 

18 april – Experimentverkstad

Åldersgräns 6-10 år. Gråbo bibliotek, klockan 10. Kom och var med på enkla experiment som man kan göra med saker som finns hemma! Upptäck bland annat hur du kan få en kam att bli magisk, hur du kan få en plastflaska med hål i att bli vattentät eller hur du kan få två böcker att sitta fast i varandra utan lim eller tejp. 
Arrangör: Kultur och bibliotek.

 

18 april Påsklovsbio - Asterix: Den magiska drycken

Tollereds biograf folketsbio klockan 15

Biljetter bokar du här!

Tillsammans med Astérix och Obelix ger sig druiden Panomarix ut på en resa för att säkra byns framtid. De letar efter en ny ung lovande druid som de kan lära göra den magiska drycken och som vanligt blir det både roligt och spännande.Regi: Alexandre Astier, Louis Clichy.
Arrangör: Tollereds biograf, Folkets bio. 

 

18 april Äggjakt - Nääs slott, Kom och leta ägg i slottsparken

Torsdagen den 18:e april är det dags för Nääs ridföreningens årliga äggjakt. Så missa inte detta! Du anmäler dig till sara.larsson123@hotmail.se
I anmälan skriver du namn ett mobilnummer som vi kan nå dig om det skulle vara något. Aktiviteten är kl 13-15 och kostar 40 kronor.
Arrangör: Nääs ridförening.