Beachvolleyboll

Under sommarhalvåret kan Lerums kommun erbjuda fem beachvolleybollplaner där du kan samla ett kompisgäng. Planerna är kostnadsfria och behövs inte bokas.

Beachvolleybollspelare

Lerums fem beachvolleyplaner finns i Nyebroparken i Lerum, vid Rydsbergsskolan i Lerum (skolverksamhet har företräde), vid Lerums gymnasium (eleverna har företräde), vid Räddningstjänstens brandstation i Stenkullen (personalen har företräde) samt vid Gråbo Missionskyrka (kontakta gärna kyrkans personal). 

Två i varje lag

Beachvolleyboll eller strandvolleyboll är en variant av volleyboll som spelas på sand. I beachvolleyboll är man två spelare i varje lag. För att kompensera den mindre möjligheten att täcka upp hela planen spelas beachvolleyboll med en avsevärt långsammare boll och på en något mindre spelplan än traditionell volleyboll. Vidare finns begränsande regler för precisionsslag för att göra det svårare att placera bollen utom räckhåll för motståndarna. Beachvolleyboll är en olympisk sport sedan 1996 men har spelats betydligt längre än så.

Inomhushall i östra Göteborg

Sporten beachvolleyboll sorteras organisatoriskt under Volleybollförbundet. I Lerum finns ingen volleyboll- eller beachvolleybollklubb, men Göteborg Beachvolley Club är Sveriges största beachvolley klubb. Klubben driver Beach Center i Kviberg - världens största inomhushall för beachvolley. I hallen finns 16 planer där alla kan komma och spela året runt.