Familjecentralen Växthuset

Välkommen till Familjecentralen Växthuset i Gråbo. Verksamheten vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn 0-6 år fram till förskoleklass.

 

Vi vill skapa en mötesplats, där familjen kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet för dig att aktivera ditt barn med inne eller utomhuslek. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen!  

 

Kostnadsfri Öppen förskola

I den öppna förskolan finns möjlighet till utomhus- och inomhuslek. Fika serveras till självkostnadspris. Verksamheten är i övrigt kostnadsfri och du och ditt barn kan komma och gå som det passar er under vårt öppethållande.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på Lundbyvägen 35-37, Vårdcentralen Gråbo.

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning (BMM), barnavårdscentral (BVC), förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Ordinarie öppettider

  • Måndag: 8.30-12, 0-2 år, och 13-15.30 0-6 år
  • Tisdag: 8.30-12 0-6 år
  • Onsdag: Stängt
  • Torsdag: 8.30-12, 0-1år och 13-15.30 0-6 år
  • Fredag: 8.00-13 0-6 år

Aktuellt

 

Nedan finns information om vad som händer utöver vår ordinarie verksamhet:

 

 - Måndagen den 27/8 startar uteleken. Vi träffas vid Spindelnätet
(lekplatsen vid Röselidsskolan) kl. 10.00. Återkommande varje måndag fram till
24/9.
 

- Fredagen den 21/9 är det pysseldag med äpplen! Kom och gör äppeltryck och
baka äpplepaj med oss!

- Måndagen den 24/9 kommer psykolog till Öppna förskolan kl. 14.00 och
pratar om barn och ilska.

- Fredagen den 28/9. Vår fantastiska Agneta går nu i pension efter tio år på Familjecentralen och jobbar sin sista dag denna dag! Vi har avtackning med ”gofika”! 

- Måndagen den 8/10 startar Familjegympan för terminen. Gympan hålls i Bygdegården i Gråbo. Återkommande varje måndag kl. 10.00 fram till 10/12.

- Torsdagen den 11/10 kommer logoped till Öppna förskolan kl. 10.00 och pratar om språkutveckling för de minsta.

- Fredagen den 19/10 gör vi utflykt till lekplatsen Spindelskogen i Floda. Både Floda/Gråbo flyttar ut sina verksamheter denna dag och har stängt.

- Torsdagen den 25/10 har vi Läslusens dag, vi tittar på och läser böcker denna dag. Ta gärna med och visa barnens favoritbok.

- Måndagen den 12/11 kommer psykolog  till Öppna förskolan kl. 10.00 och pratar om barn och anknytning.

- Fredagen den 30/11. Kom och baka pepparkakor med oss!

- Fredagen den 7/12 bakar vi lussekatter.

- Torsdagen den 13/12 är ni välkomna på vår traditionella julfest och luciafirande mellan 9-12. Gemensam fest för Gråbo och Floda, stängt i Floda denna dag. anmälan krävs.

 

Mer information om olika aktiviteter kommer när de närmar sig i tid.
Fråga gärna oss personal om det är något ni undrar över!

Välkomna!

Ladda hem