Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Tredje Rummet

Tredje Rummet är en mötesplats för hållbar utveckling, är en kreativ ateljé med hållbarhet i fokus som finns på Stationsvägen 1 i Floda.

 Här kan barn och vuxna från förskolorna i Floda mötas för att undersöka material och miljö på många olika sätt och lära sig mer om ett hållbart förhållningssätt ur ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter. Tredje Rummet är en del av Floda förskolors verksamhet.

Barnen är viktiga medskapare

Tredje Rummet verkar för att skapa mötesplatser för hållbar utveckling i Floda. Att engagera barn och vuxna i att förstå den ekologi vi alla är en del av är av stor betydelse. Barns röster, engagemang och fokus måste få påverka samhället och uppdraget blir att skapa möjligheter för det. På Tredje Rummet arbetar Linda Linder som är ateljerista, Linda Mjölner, pedagogista och Catarina Björk specialpedagog. Tillsammans med barn och pedagoger utvecklas Tredje Rummet vidare.

Skräp är inte bara skräp, det kan alltid bli något annat

En del av Tredje Rummets verksamhet är också att samla alla de material som blivit över i samhället och som annars skulle slängas. Barnen på Hästhagen-Uddareds förskolor var de som först tog med material som blivit över på deras förskolor till Tredje Rummet. I händerna på barnen och de vuxna får materialen nytt liv. Tillsammans med dem blir vi kreativa, nyfikna och förundrade! Som ett av barnen sa; Skräp är inte bara skräp, det kan alltid bli något annat.

Följ oss

Blir du nyfiken på att veta mer? Följ vårt arbete via Instagram där vi heter tredje_rummet. Kontaktperson för tredje rummet är Linda Linder.