Meny för förskola och barnomsorg

Maten är viktig för hälsan och ska innehålla nödvändiga näringsämnen enligt de normer som statens livsmedelsverk rekommenderar för de olika åldersgrupperna kommunen planerar mat för.

tallrik med köttbullar och mosFlertalet av förskolorna har eget tillagningskök. Här lagas alla rätter till måltiden så långt det är möjligt från grunden av våra kockar.  De förskolor som har mottagningskök får huvudkomponenten levererad från något av våra tillagningskök medan delar av måltiden bereds på plats, exempel potatis, pasta, ris och sallad. De kök som levererar till mottagningsköken är, Alléskolan, Stenkulan, Rydsbergsskolan och Östadskolan.

Frukost, lunch och mellanmål

På menyn finns inslag som kockens val och barnens önskedag, denna rätt planerar varje förskolekock var för sig, på så vis kan enskilda förskolor delvis styra menyn så att den passar just deras verksamhet. På förskolorna serveras varje dag frukost, en lunchrätt, mellanmål.

Högtidstraditioner

Under högtiderna försöker vi att uppmärksamma och lyfta dessa genom maten. Traditionsenlig jul- påsk- och midsommarmat serveras. Likaså gäller uppmärksammade dagar som till exempel måltidens dag.

Ät lunch med ditt barn

Du som vårdnadshavare kan äta tillsammans med ditt barn i förskolan/skolan gratis en gång per termin. Klipp ut kupongen här ->
Välkommen!

Meny

För att se veckans meny - se respektive förskola, skola och gymnasium.

Åtgärder för nötallergiker

Förbud mot nötter, mandel, jordnötter, och sesamfrön.
Klicka här för att läsa mer om vad som gäller i Lerums kommuns förskolor, skolor och fritidsverksamheter >>

Specialkost

Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag, tillmötesgå ditt barns individuella behov av specialkost.

Har ditt barn födoämnesallergi eller behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl, läs mer om specialkostriktlinjerna i vänstermenyn eller här.