Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Pedagogisk omsorg Sjövik

Vi är tre kommunala dagbarnvårdare som upptäcker naturens fantastiska värld genom Naturskyddsföreningens koncept ”Natursnokarna”. Vi har små harmoniska barngrupper och vi utgår från våra hem varje dag.

Vi tycker att naturen är vårt viktigaste klassrum och har gått en utbildning hos Naturskyddsföreningen och blivit Snokledare. Tillsammans med barnen snokar vi runt i skog och mark och upptäcker allt från knoppar till var en Tordyvel trivs bäst. När barnen hittar något de vill visa oss andra ropar de "snok, snok". 

Trygg och kärleksfull miljö

Barnen vistas i en trygg och kärleksfull hemmiljö där de möts av samma ansikte varje dag.

Varje dagbarnvårdare har fyra till sex barn i sin grupp. Detta skapar en nära relation till familjen och framför allt till ditt barn. Vi ser och möter barnen varje dag och de har stora möjligheter att själva kunna påverka sin vardag.

Eftersom du möts av samma person vid lämning och hämtning kan du få en detaljerad återkoppling av dagens händelser.

Om du vill ge ditt barn en trygg, kärleksfull, frisk och utvecklande förskoletid är du varmt välkommen att söka plats hos oss. Det är viktigt att du skriver att du önskar pedagogisk omsorg på din ansökan.

Ni är varmt välkomna att besöka oss!

Vi är väldigt flexibla och tar vara på dagen

Utevistelsen är väldigt viktig för oss och vi klär oss efter väder. Vi är ute så mycket som möjligt, gärna hela dagarna. Skogen är en fin lekplats och barnen får lära sig att vara rädda om miljön. De får på ett naturligt sätt träna sina motoriska färdigheter. Tack vare att vi är ute så mycket håller vi oss friska och glada, både barn och personal. 

En dag i veckan är vi i lokalen

I lokalen arbetar vi med olika projekt.  Vi har storsamlingar där vi sjunger, läser och diskuterar. Detta leder till att barnen får träna på att lyssna på varandra och prata inför grupp.

Denna dag får vi mat från skolan som vi äter tillsammans. Vi pysslar, bakar, leker och har gymnastik. Vi har också en lekplats/grillplats precis utanför dörren.

Vi lagar själva vår mat

Det är viktigt för oss att erbjuda en näringsrik och varierad kost och vi bestämmer själva vad vi vill servera. Vi är noga med att det skall vara en varierad kost som är tillagad av råvaror av god kvalitet. 

Ett av våra mål är att skapa en lugn och harmonisk stund runt matbordet där alla bjuds in till samtal. Detta är en av våra mysigaste stunder på dagen.

Vi prioriterar den fria leken

Vi vet hur viktig den fria leken är för att barnen skall kunna bearbeta sin vardag och utveckla sina sociala färdigheter, därför prioriterar vi den.

Den fria leken ger barnen möjlighet att bland annat utveckla sin fantasi, lära sig att respektera varandra, konflikthantering, ta ansvar och att alla har rätt att tycka olika.

Vi arbetar efter samma läroplan som förskolan och dokumenterar genom bilder och Unikum.