Meny för förskola och barnomsorg
Maten är viktig för hälsan och ska innehålla nödvändiga näringsämnen enligt de normer som statens livsmedelsverk rekommenderar för de olika åldersgrupperna kommunen planerar mat för.
Flertalet av förskolorna har eget tillagningskök. Här lagas alla rätter till måltiden så långt det är möjligt från grunden av våra kockar. De förskolor som har mottagningskök får huvudkomponenten levererad från något av våra tillagningskök medan delar av måltiden bereds på plats, exempel potatis, pasta, ris och sallad. De kök som levererar till mottagningsköken är, Alléskolan, Stenkulan, Rydsbergsskolan och Östadskolan.
Frukost, lunch och mellanmål
På menyn finns inslag som kockens val och barnens önskedag, denna rätt planerar varje förskolekock var för sig, på så vis kan enskilda förskolor delvis styra menyn så att den passar just deras verksamhet. På förskolorna serveras varje dag frukost, en lunchrätt, mellanmål.
Högtidstraditioner
Under högtiderna försöker vi att uppmärksamma och lyfta dessa genom maten. Traditionsenlig jul- påsk- och midsommarmat serveras. Likaså gäller uppmärksammade dagar som till exempel måltidens dag.
Meny
Har du en smartphone kan du få veckans meny direkt i mobilen. Du laddar ner appen "Din skolmat" som är gratis.
Du kan även se menyn på skolmaten.se. Klicka här för att komma vidare till skolmaten>>
Åtgärder för nötallergiker
Förbud mot nötter, mandel, jordnötter, och sesamfrön.
Klicka här för att läsa mer om vad som gäller i Lerums kommuns förskolor, skolor och fritidsverksamheter >>
Specialkost
Vi som arbetar inom Måltidsservice har ambitionen att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag, tillmötesgå ditt barns individuella behov av specialkost.
Har ditt barn födoämnesallergi eller behöver specialkost av religiösa eller etiska skäl.
Klicka här för att läsa mer om specialkost.